Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Древност"
Говорят, че политиката е втората по древност професия. Но аз стигах до извода, че тя има много общо с първата.
Роналд Рейгън
Класиката не е за древния свят. Отчасти става въпрос за древния свят, но е за нашия разговор. По този начин се опитваме да говорим с древността.
Мери Биърд
Догма, призната през древността... (че) душата изглажда греховете си в мрака на адските области и... след това... преминава в нови тела, там, за да претърпи нови изпитания.
Плотин
Това, за което са ни предупреждавали в древността, може да бъде ефективно днес - каза египтологът.
Макс Алън Колинс
Финландската армия се бие много успешно срещу Червената армия, докато румънските и словашките части се оказаха подходящи само за грабежи и наказателни набези в партизански райони, а италианските дивизии, наречени вместо нормални номера с броя на героите от древността античността, се оказа като цяло безполезна.
Марк Солонин
Един от недостатъците на работата в древността е, че нямате много женски гласове, но със сигурност изпитвате много мъжки ужас относно потенциала на женската власт. Това ви показва много ясно, че най-потискащите култури са склонни да се страхуват от тези, които потискат.
Мери Биърд
В сравнение с отприщените сили на война и вяра, Везувий беше по-благосклонен към наследството на древността.
Стивън Грийнблат
Гръцките градове-държави политизираха гражданите и поданиците, създавайки институции, които бяха много по-напред от всичко в Китай или Индия. Политиците от древността упражняват политическа и военна, ако не и икономическа, хегемония върху културата като цяло. Идеята за демокрация за първи път се роди и практикува тук.
Тарик Али
Въпреки че има мъдрост да се въздържате от прилагане на промяна само в името на промяната, придържането към стари начини единствено в името на тяхната древност очевидно е също така безсмислено.
Аун Сан Су Чи
Одисей е един от малкото изключителни хетеросексуални герои в древността.
Едит Хол
Но какво ми е на мене от това? Воят на чакала, пеещ сред каменните отломки от древността своята дива погребална песен, ме пробуди от мечтанията ми.
Фридрих Хьолдерлин