Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отдаване"
Любовта почива на два стълба: отдаване и автономия. Нашата нужда от сплотеност съществува наред с нашата нужда от отделност.
Естер Перел
Най-важното е отдаването в работата. Всеки ден се превръща в ново предизвикателство. И колкото и да сте талантливи, без дисциплина няма значение.
Кристиано Роналдо
Имах впечатлението сякаш тя се пазари като за кон и се учудих, че все още не ми е поискала да и покажа и зъбите си. Но явно, щом плащаш заплата, искаш пълно отдаване.
Маргарет Атууд
Удоволствието от секса при жената е вид магическо заклинание; изисква цялостно отдаване; ако думите или движенията са противоположни на магията, то заклинанието се разваля.
Симон дьо Бовоар
Истинското величие, истинското лидерство се постига не чрез привеждане на хората в нечия служба, а чрез отдаване на себе си в безкористна служба на тях.
Осуалд Сандърс
Ако желаете нещо по-малко за себе си от абсолютното подчинение на Бог, живот на пълно отдаване на Господ, живот на абсолютна липса на грях - ако желаете нещо по-малко, вие се борите срещу Божието желание за вас.
Синклер Фъргюсън
Любовта включва уязвимост, отдаване, самооценка, устойчивост и готовност да се изправим срещу - вместо да бягаме - от най-лошото от себе си.
Джинийн Рот
Тя се стремеше да се промени, но беше, но все пак беше трудно да се откаже от славата на предишните си уверености, от вярата си в страстта и отдаването и съблазнителната сила да се поддаде на склонността.
Джоана Тролъп
Истинският лидер не води до придобиване на власт. Те водят до овластяване и отдаване на власт.
Джон Гордън
Сега вече нямам никакво друго желание, освен да обичам Исус до полуда! Да, само ЛЮБОВТА ме привлича, не искам вече ни страдание, ни смърт, и все пак и двете са ми еднакво скъпи. Дълго време ги бях призовавала като предвестници на радост. ... Страданието беше мое притежание и ми се струваше, че докосвам небето. Днес само пълното отдаване в ръцете на Бога ме ръководи – друг компас нямам. Не умея вече нищо друго да искам с жар, освен съвършеното изпълнение на Божията воля над душата ми.
Тереза от Лизио
С гордост виждаме, че един мъж остава отвъд всякаква критика и това е фюрерът. Това е така, защото всеки чувства и знае, че той е винаги прав и винаги ще бъде прав. Националсоциализмът за всички нас означва безпрекословена вярност, пълно отдаване на фюрера и безропотно изпълнение на заповедите му. Ние вярваме, че той се подчинява на могъщия призив на Германската история. А такава вяра не търпи критика.
Рудолф Хес