Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътник"
Простете на младостта нейните заблуждения. Има блуждаещи огньове, които показват на пътника същинският път, именно този, на който няма блуждаещи светлини.
Роберт Шуман
За какво са ми други? Аз не искам да бъда вагон, в който влизат и излизат. Имам нужда от един пътник, с който ще стигна до края.
Ал Пачино
Никога не съм пускал влака си от коловоза и никога не съм губил пътник.
Хариет Тъбман
Бедният пътник ще пее (тоест: няма да се страхува) пред разбойника.
Ювенал
Може да се случи така, че по време на пътешествието да се появи цел, за която пътникът в началото не е имал представа. Висока, способна да спаси живот. А може би, даже да спаси душа.
Марк Фрост
Пътуването предоставя поводи за разтърсване, но не, както вярват хората, свобода. Всъщност това включва един вид редукция: лишен от обичайната обстановка, обичайната рутина, отрязана като толкова много опаковъчна хартия, пътникът се оказва намален до по-скромни размери - но също така по-отворен за любопитство, за интуиция, за любов от пръв поглед.
Никола Бувие
За пътник в зимната гора няма по-мрачен звук от далечен вълчи вой.
Роберт Щилмарк
Самотният пътник отива по-далеч от останалите!
Феликс Залтен
Преди също си мислех, че съдбата шофира и бях просто пътник, а след това разбрах, че съдбата е кола и можете да я управлявате.
Джеймс Деларги
Има само един случай преди около месец, в който пътник по недоглеждане - свое и на нашия персонал, вместо във Франкфурт се озова в Цюрих.
Пламен Станчев
При нормална лагерна храна затворникът пътник има "изпражнения” по веднъж на пет дни, не по-често.
Варлам Шаламов