Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Простор"
Така че можем да бъдем пълни с дупки и загуби и широки простори на неизлекувана география – и също така можем да бъдем развълнувани от живота, в любовта и удовлетворението в същия момент.
Огастин Бъроуз
Моите сгради не говорят с думи, а с помощта на собствената си простор.
Том Мейн
Войната е територия на случайността: само там на тази непозната, случайността, й се отрежда широк простор, защото никъде човешката дейност не се докосва до нея с всички свои страни, като на война; тя увеличава неопределеността на обстановката и нарушава хода на събитията.
Карл фон Клаузевиц
Тишината е единственият простор, където духът разтваря крилата си.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Не се опитвай да ме заключиш в прегръдката си като в клетка. Тъкмо така ще ме оттласнеш да изхвърча на простор. Остави ме да бъда всичко, което сама не зная още за себе си. Какво от това, че съм противоречие? Нека да бъда като любовта - неуловима, променлива, неподчиняваща се никому за нищо!"
Блага Димитрова
Прочетох достатъчно космическа фантастика, за да развия в мен свещен ужас преди огромните междузвездни простори, които не знаят жалост.
Робърт Чарлс Уилсън
Живеейки край морето хората стават мъдри. Те не са заключени в планините и не са свързани с монотонна равнина. Морето има простор за очите. Вероятно това помага на хората да мислят свободно.
Аника Тор
Човек може да мисли ясно там, където има простор за неговите мечти.
Адриана Триджиани
Човек може да прекара целия си живот между четири стени. Ако не мисли и не чувства, че е затворник, тогава не е затворник. Но има хора, за които цялата планета е затвор, защото виждат безкрайния простор на вселената, милионите звезди и галактики, които завинаги ще останат недосегаеми за тях. Това познание ги превръща в най-големите затворници.
Владимир Бартол
Миналото е девствено. То ни влече с първична сила да го познаваме, да го откриваме и преоткриваме. То е дом, където стареят страховете ни за днешния ден, ковчег на залежали надежди, бутилка със затапени духове, извор на непочерпен смисъл, пещера с неосветени сводове, непроследени следи и недочути гласове. То ни прави следотърсачи. То е лоно на мистерии и връщането в него е винаги опасно за настоящето. ... И ние газим в миналото си като "следотърсачи". Но не да го напуснем непокътнато, а да го стъпчем с нарочна цел, за да променим смисъла на настоящето в своя полза. Миналото ни се вее опетнено в простора на националната ни памет. Петната бързо избеляват.
Владислав Тодоров
На ума му е необходим светът на фантазията, къде би могъл да действа и да броди. Умът увлича там не толкова предметите, колкото простора.
Жозеф Жубер