Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разгръщане"
Разгръщането на една история е едновременно вълнуващо и толкова трудно за всеки роман, който съм написал, независимо от времето и мястото.
Роуз Тримейн
Божието ръководство ще изисква търпение от наша страна. Неговото ръководство обикновено не е директно уверение, откровение, а Неговото суверенно контролиране на обстоятелствата в нашия живот, със Словото Божие като наше правило. Следователно е неизбежно разгръщането на Неговите цели да отнеме време - понякога много дълго време.
Синклер Фъргюсън
Основната цел на астрологията не е толкова да ни каже какво ще срещнем по пътя си, колкото да предложи как да го постигнем - и основната причина за срещата. Кое качество в нас, какъв тип сила е необходима, за да преминем през която и да е конкретна фаза от цялостното ни разгръщане като отделен човек.
Дейн Ръдиар
Животът наистина е духовно разгръщане, което е лично и омайващо - разгръщане, което никоя наука, философия или религия все още не е изяснила напълно.
Джеймс Редфийлд
За съжаление съм срещал много малко хора, които имат план за живота си. Повечето са пасивни зрители, наблюдаващи разгръщането на живота им, ден по ден. Те са по-скоро реактивни, отколкото проактивни. Те могат да планират кариерата си, изграждането на нов дом или дори ваканция. Но не им хрумва да планират живота си.
Майкъл Хаят
Появата на съзнанието, подобно на разгръщането на лист, разчита на сдържаност.
Питър Аткинс
И където съм съдил, сега виждам божествен ред във всичко. Там, където съм виждал недостатък, сега виждам съвършенство – съвършенството на животите, които се развиват точно както сме ги планирали. Такова разгръщане е очевидно не само в нашите предизвикателства, но и в най-дребните, на пръв поглед незначителни аспекти на живота. Всяко листо, което пада от дърво, всяко стръкче трева, което се огъва от вятъра... нищо не се случва случайно и всичко е в божествен ред. Винаги.
Робърт Шварц
Външният свят е отражение на вътрешния свят. Това, което изглежда отвън, е това, което е намерено вътре. Във вътрешния свят може да се намери безкрайна мъдрост, безкрайна сила и безкрайно снабдяване с всичко необходимо, чакащо разгръщане, развитие и израз. Ако разпознаем тези възможности във вътрешния свят, те ще приемат форма във външния свят.
Чарлз Ханел
Ние не създаваме нашата съдба; ние участваме в неговото разгръщане. Синхронността действа като катализатор за разработването на тази съдба.
Дейвид Ричо
Футболът не е за играчи или поне не само за играчи; става дума за форма и за пространство, за интелигентно разгръщане на играчите и тяхното движение в рамките на това разполагане.
Джонатан Уилсън
Поддържането на ума си отворен пред лицето на несигурността е единствената най-мощна тайна за разгръщане на творческия си потенциал.
Майкъл Гелб