Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Царица"
Всяка жена, която обича, - царица.
Александър Куприн
Повечето богове хвърлят зарове, но Съдбата играе шах. И няма да се усетиш, преди да е станало твърде късно, че през цялото време е играла с две царици.
Тери Пратчет
Колко голяма е силата на молитвата! Би казал човек, че е царица, която винаги има свободен достъп до царя и може да получи всичко, каквото поиска. Не е необходимо, за да бъде изслушана, да се прочете от някоя книга хубава формула, съчинена за случая; ако беше така, колко бих била за оплакване!
Тереза от Лизио
Философията е царица на всички науки.
Томас Ман
Жената трябва да бъде или робиня, или царица; в равенството и е скучно и задушно.
Александър Амфитеатров
Шахматът, мила моя, е своего рода едипова игра. Убий кралят и по дявалите на царицата, ето така е.
Катрин Невил
Когато видиш икона на Пресвета Богородица, обърни своето сърце към нея, Царицата Небесна, и благодари на нея за това, че тя се е явила така готова на покорност на Божията воля, че е родила, (отхранила) и възпитала Избавителя на света, и че в невидимата битка никога не оскъдява нейното застъпничество и помощ за нас.
Никодим Светогорец
Небесната Царица никога няма да ни напусне, никога няма да ни забрави, както в скръб, така и в радост. Когато се раждаме и когато умираме, както тук на земята, така и там на небето. Защото Тя е нашата Майка, неизменна, обичаща и спасяваща.
Кирил Павлов
Тялото е слуга на душата, а душата – негова царица. Поради това често се случва, че по милостта на Бог тялото ни е изтощено от болести. Страстите отслабват от болестите, и човек става добре. Понякога самата телесна болест е породена от страсти. Понасянето на болестта с търпение и благодарност се зачита като подвиг, и дори повече от един.
Серафим Саровски
Когато пристъпваш с молитва към Царицата Богородица, преди молитвата бъди твърдо уверен, че няма да тръгнеш от нея, без да получиш милост. Да мислиш така и да си уверен в това по отношение на нея е достойно и праведно. Тя е всемилостивата Майка на всемилостивия Бог Слово и нейните милости, неизразимо големи и безбройни, се прославят от всички времена. Тя наистина е "бездна от благост и щедрости", както се казва в канона на Одигитрия.
Йоан Кронщадски
Бях малко детенце и с баща ми вървим в бургаската Морска градина. Спря ни циганка и ми взе ръката. Баща ми доста се стресна, но тя ми гледа ръката и казва: "Ей, аз те виждам, ти си като царица, с едни дълги дрехи и корона, пък и музика винаги има около теб. Ама къде ще ходиш, ти си винаги на път и винаги с музика.” Това трябва да е било 1940 г.
Райна Кабаиванска