Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Химикалка"
Най-малките деца имат голяма способност за съпричастност и алтруизъм. Има скорошно проучване, което показва, че дори 14-месечни деца ще се катерят по куп възглавници и ще преминат през една стая, за да ви дадат химикалка, ако я пуснете.
Алисън Гопник
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Екстремистите се боят от книги и химикалки, понеже силата на образованието ги плаши. Химикалките и книгите са оръжието, с което да се победи тероризмът.
Малала Юсафзаи
Учителите не трябва да купуват книги за децата или моливи и химикалки. Това е абсурдно.
Роб Халфорд
Никога не използвайте телефона си на среща. Не ме интересува дали просто си правите бележки. Използването на телефона ви кара да изглеждате като измама. Винаги носете писалка в джоба си. Колкото по-цифров става светът, толкова по-впечатляващо е да използвате химикалка. И така или иначе, ако сте на среща, просто е грубо да сте на телефона си.
Алекс Банаян
Често ме питат защо използвам различни имена на химикалки. Отговорът е, че по този начин читателите винаги знаят в кой от трите ми свята ще влязат, когато вземат една от моите книги.
Джейн Ан Кренц
Нямайки възможност да ползваш молив или химикалка, се чувстваш безпомощен, като пиле, оставено без клюн.
Джон Роналд Руел Толкин
Животът е като писане с химикалка. Можете да зачеркнете миналото си, но не можете да го заличите.
Е. Б. Уайт
За мен вземането на прагматично решение, що се отнася до изкуството, е почти оксиморон. Причината за първи път вдигнах химикалка и написах история нямаше нищо прагматично в нея.
Етгар Керет
Химикалка, която не пише, убива. Кръвта изсъхва, мастилото също...
Йекта Копан
В човешкото сърце има такива мистерии; толкова дълбоки бездни, на любов, на саможертва, на щедрост, че думите никога няма да могат да ги обяснят. Трябва да почувстваш и да млъкнеш. Ето защо погледът, прегръдката, жестът с ръката казват повече от всичко, което може да опише най-умело боравене химикалка.
Лусио Викторио Мансиля
Мислех си, че поезията ме е напуснала завинаги, затова бях изненадан, направо ошашавен, когато внезапно посегнах към химикалката и думите ми започнаха сами да се изписват. Това стана след второто ми посещение на лобното място и гроба на моя прадядо Леонид войвода. Бил е комита в Гевгелийско, Вардарска Македония. Загива героично, след като се сражава цял ден до последния си патрон с обградилия го отвсякъде многоброен аскер и башибозук и накрая, за да не попадне жив в ръцете на турците, се самоубива с куршум в гърлото. Бил е само на 27 години, но вече истински мъж. Оставил е две невръстни момчета и жена.
Румен Леонидов