Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Белетристика"
Много добре осъзнавам, че в Ирландия няма много жени, които пишат литературна белетристика, и това ми дава усещането, че това, което казвам, има значение по някакъв малък начин.
Ан Енрайт
Писането на поезия ми помага да пиша белетристика; всяко нещо помага на другото.
Сандра Сиснерос
Като писател на белетристика любимите ми инструменти са моето въображение и особените възможности, предлагани от различни гледни точки.
Стюарт О'Нан
Белетристиката предлага единствената философия, която читателите може би познават; тя опрделя техните етични, социални и материални стандарти; тя потвърждава техните предразсъдъци или отваря умовете им към един по-широк свят.
Дороти Бранд
Обичам белетристиката, защото чрез нея влизаш в мислите и живота на малките хора, хората, които са били победени, бедните, жените, децата, тези, които никога не са в учебниците по история.
Исабел Алиенде
Литературата и белетристиката са съвършено различни неща. Литературата е само лукс, белетристиката - необходимост.
Гилбърт Кийт Честъртън
Най-дълбоките неуспехи, които всеки писател на белетристика вероятно ще има, са неуспехи в не съвсем разбирането на истината на историята, която той или тя разказва.
Ричард Русо
Обичам мемоарите, особено неясните, защото писателят обикновено е обикновен човек, който просто разказва какво се е случило с него и с приятелите му. Липсата на изкусност на тези приказки се компенсира със страст и автентичност. За писател на белетристика те са чисто злато. Откраднах толкова много от мемоарите, че е нелепо.
Стивън Пресфийлд
Едва след като започнах да пиша белетристика, намерих начин да се свържа с рисуването.
Сюзън Вриланд
Първата ми и най-голяма любов винаги беше писане на белетристика. Но това е много самотно забавление.
Етгар Керет
Белетристиката е по-вярна от фактите, защото паметта е несъвършена.
Кристофър Прийст
Що се отнася до писането, мисля, че повечето писатели на белетристика ценят повече от всичко чувството, че живеят в продължение на една книга в друг човек.
Лорън Гроф