Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Агне"
Не ме питайте кой ми е повлиял. Лъвът е направен от агнетата, които е изял, а аз чета цял живот.
Георгиос Сеферис
Демокрацията е когато два вълка и агне гласуват за обедното меню. Свободата е, когато добре въоръжено агне оспорва резултата от такова гласуване.
Бенджамин Франклин
Някои биха казали, че Създателят е агне. Някои биха казали, че е лъв. Някои биха казали и двете. Факт е, че той не е нито агне, нито лъв. Това са измислици. Метафори. И все пак Създателят е едновременно агне и лъв. И двете са истини.
Тед Декър
В нещастието ставаме тихи и кротки като агнета.
Проспер Мериме
Погледнах витражното изображение на агнето на прозореца над мен, но това само ми напомни, че агнетата са известни с това, че ги водят на клане или понякога се мотаят с лъвове в лоши отношения.
Маурийн Джонсън
Учтиви читателю, за писанието се казва, че е достатъчно дълбоко, за да плува слон, и все пак достатъчно плитко, за да гази агне.
Ралф Венинг
Това е смисълът на поклонението. Това е радостният вик на хваление, който се издига към Бог Творец и Бог Спасител от творението, което разпознава своя създател, творението, което признава триумфа на Исус Агнето. Това е поклонението, което се случва в небето, в Божието измерение, през цялото време. Въпросът, който трябва да си зададем, е как най-добре можем да се присъединим.
Н. Т. Райт
Ти, чай, и от французина можеш да вземеш агне на хартия.
Михаил Михайлович Филипов
Лъвове и Агнета, любов и сила, светлина и огън, добро и зло: всичко се изкачва на една и съща планина, на Божията планина.
Никос Казандзакис
Това е като печено: колкото по-стари са зъбите, толкова по-млади трябва да бъдат агнетата.
Владимир Бартол
За да бъдеш истински човек в този свят, трябва да си като агне посред вълци, защото "целият свят лежи в зло".
Павле (Сръбски)
Едно теле или агне има свойството да расте.
Бойко Борисов