Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Активизъм"
Защото вече не е достатъчно да си достоен човек. Вече не е достатъчно да поклатим глава и да направим загрижени гримаси при новините. Истинският просветен активизъм е единственото нещо, което може да спаси човечеството от себе си.
Джос Уедън
Традиционалистите ще трябва да овладеят техники на устойчив активизъм, монополизирани преди това от левицата.
Кристофър Лаш
Ако моят активизъм, колкото и да е добре мотивиран, прогонва любовта, тогава съм разбрал погрешно евангелието на Исус. Заклещен съм със закона, а не с евангелието на благодатта.
Филип Янси
Моят активизъм винаги е съществувал. Изкуството ми даде платформата да направя нещо за активизма.
Хари Белафонте
Чаеното парти е просто свободно описание на местния активизъм, задвижван от американци, които искат по-малко правителство и повече самостоятелност. Това звучи като онова, което са имали предвид бащите-основатели, нали?
Бил О'Райли
Активизмът е нещо, което никой не може да фалшифицира. Ядосваш се. Плачеш. Но никога не хвърляте кърпата си, защото този гняв е това, което ви подтиква към по-нататъшни действия.
Лейма Гбоуи
Поради сложността на проблема, скептицизмът към околната среда някога е бил устойчив. Вече не. Време е да преминем от скептицизъм към активизъм.
Майкъл Шърмър
Като цяло съм благосклонен към активизма и социалните движения и съм враждебен към подкупите и корупцията.
Тарик Али
Активизмът ми не произтичаше от черен... Расовата несправедливост, която присъстваше в тази страна през младостта ми, беше предизвикателство за вярата ми в единството на човешкото семейство.
Баярд Ръстин
Някои казват, че не трябва да се занимаваме с активизъм. Вместо това трябва да оставим всичко на нашите политици и просто да гласуваме за промяна. Но какво да правим, когато няма политическа воля? Какво да правим, когато необходимата политика я няма никъде?
Грета Тунберг
Патернализмът е методът на държавен активизъм, който е най-подходящ за бедния публичен сектор.
Джейкъб Уайсбърг
Мисля, че да си активист и артист е интересно противоречие, защото толкова често те са в противоречие помежду си. Когато пишете като артист, трябва да изчистите вкуса на собствената си политика при създаването на герои, а активизмът е нещо точно обратното.
Ева Енслър