Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обединяване"
Развитието на човешката реч представлява еволюционен "квантов скок", сравнен с обединяването на еукариотни клетки в многоклетъчни организми.
Едуард Уилсън
Умът и материята, доведени до същественото, към съзнанието и неговия обект, образуват естествено цяло и трудността не се състои в обединяването им, а в разделянето им.
Алфред Бине
При обединяването на мъжката зародишна клетка с женската яйцеклетка се създава нова клетка, която почти веднага се разделя на две части. Една от тях расте бързо, създавайки човешкото тяло на индивида с всичките му органи и умира само с индивида.
Кристиан Лоус Ланге
Но обединяването на хората е това, което музиката винаги е правела най-добре.
Роб Шефийлд
Следователно да можеш да четеш и пишеш означава да се научиш да печелиш и да участваш в най-големите човешки постижения - това, което прави възможни всички други постижения - а именно обединяването на нашия опит в големи съвместни запаси от знания, достъпни [...] за всички. От предупредителния вик на примитивния човек до последните новини или научна монография, езикът е социален. Културното и интелектуалното сътрудничество е великият принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
По природа аз съм обединител. Аз съм строител на консенсус. Не вярвам в небрежните компромиси. Но вярвам в обединяването на хората.
Тони Блеър
Обединяването на противоположностите, което характеризира търговския и политическия стил, е един от многото начини, по които дискурсът и комуникацията стават имунизирани срещу изразяването на протест и отказ.
Херберт Маркузе
Въпреки че беше експеримент за обединяването им, нищо не раздели Европа толкова, колкото еврото.
Джоузеф Стиглиц
...само чрез обединяване на всички елементи на огромна жива мозайка има шанс да се получи обща картина на причудливо растение.
Рейумон Кьоно
Смятало се е, че обединяването на исляма срещу безбожния комунизъм би било наистина много лош обрат на Съветския съюз и това всъщност се случи. През 1985 група муджехидини дойдоха във Вашингтон и бяха посрещнати от президента Рейгън, който ги нарече "борци за свобода".
Едуард Саид
Обединяването на две половини от една душа е неизбежно, но времето зависи от вашето ниво на духовност. Когато настъпи времето, истинските сродни души се намират един друг, дори и да са различни светове - независимо дали физически, на противоположните страни на земното кълбо, или духовно, с контрастен начин на живот и произход. Тук ви пожелавам смелостта да продължите да растете, за да знаете - или да продължите да знаете - благословията на единството.
Йехуда Бърт
Изкуството да се изкарва прехраната е изкуството да се намират творчески начини за обединяване на сферите на парите и значението и за тяхното значително припокриване.
Майкъл Елсберг