Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Развалина"
Развалините са дар, руините са пътя към преображението!
Елизабет Гилбърт
Несъмнено от всички развалини, които съществуват на света, човешките развалини са най-печалното зрелище.
Теофил Готие
На развалините на войната порастват семената на мира.
Вилхелм Райх
Болният старец не може да бъде такава развалина, както млад актьор в разцвета на силите си.
Гилбърт Кийт Честъртън
За историята на цивилизацията свидетелстват нейните развалини.
Милован Витезович
Няма да ви губя времето с нараняванията от моето детство, с моята самота или със страха и тъгата от годините, които прекарах в брака на родителите си, под царуването на гнева на баща ми, в крайна сметка, кой не е оцелял от развалините на детството?
Никол Краус
Навсякъде, където той погледна, десетки хора бяха залепени за екраните, сякаш американската национална сигурност ще се срути в развалини и анархия, ако погледнат само за миг.
Скот Мариани
Спомените ни са като градове: разрушаваме някои сгради и използваме развалините, за да построим нови.
Том Полък
Развалините ни легнаха на сърцето.
Фарук Шехич
Не вървете по утъпкания път на лицемерния морал – той ще ви заведе до развалини! Подсигуряване, обществено мнение, обвързаност, пресметливост, прикритост, принуда – всичко това убива чувството. А чувството е най-нежното цвете, виреещо на грубата земна кора.
Блага Димитрова
Любовта е една смела крачка към неизвестността. Населихме развалините с надежди. Предоставям се на интуицията да ме води като слепец слепеца. Аз с целия свят оспорвам твоя поглед. Трябва да си отида, за да разбереш дали съм ти нужна. Сама дойдох и сама си отивам...
Блага Димитрова
В развалините на нюйоркските кули близнаци погина безгрижието на развитите страни, последвало падането на Берлинската стена, погина наивната, въздигната в култ вяра в магическите добродеяния на пазара, в непобедимостта на Америка, в спонтанното прихващане на демократичното чувство от останалия свят.
Паскал Брюкнер