Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сенат"
Аз съм без илюзии; какво би направил Сенатът с мен, неопитен законодател, на когото липсва способността за самозаблуда, съществено условие за желанието да ръководи другите?
Джузепе ди Лампедуза
Популярността не трябва да бъде мерило в политиката. Ако всичко зависеше от популярност, в сената биха седели Доналд Дък, Кърмит и Мис Пиги.
Орсън Уелс
Трябва да мразя да мисля, че Сенатът ми беше толкова уморен в началото на службата ми, колкото и аз в Сената в края.
Чарлс Дауес
Мисля, че общуването със Сената на САЩ е много различно от общуването с електората.
Дейвид Ремник
За мен е самонадеяно да го кажа, но поне - като минимум - успях да повлияя на посоката на Демократическата партия във външната политика. И аз бях относително - самонадеяно да кажа - относително успешен законодателно в Сената, като успях да спечеля много приятели от републиканците и успях да прекося пътеката.
Джо Байдън
Е, бях на 29 години, когато дойдох в Сената на Съединените щати и научих много.
Джо Байдън
Думите раняват. Но след двадесет годишни сражения в сената аз се радвам да ви съобщя, че думите не убиват.
Линдън Джонсън
Ако всички са наградени само за това, че са живи, получавате същия вид ефект, както когато награждавате всеки ученик само за това, че е записан. Вие унищожавате не само образованието, вие унищожавате обществото, като давате A на всички. Това е философско съображение, което много ме притеснява, докато седя в Сената на Съединените щати и виждам как се разпределят големите бюджетни средства.
Самюъл Хаякава
Това беше преди Върховният съд на САЩ да промени всички закони за претърсване и изземване. Петдесет и осем от най-могъщите мафиоти в Америка бяха заловени и задържани от полицията. Други около петдесет се измъкнаха, бягайки през гората. Също така през 1957 г. обществеността гледаше отблизо организираната престъпност по телевизията всеки ден по време на телевизионните сесии на изслушванията на комисията Макклелън за организираната престъпност на Сената на Съединените щати.
Чарлз Бранд
Буцефал – един от четирите коня, влезли в историята. Сред тях са Троянският кон, известен със своята коварност; Росинант, познат ни със слабото си здраве; конят на Калигула, притежаващ най-вероятно и едното, и другото, но успял да заеме своето място в сената. Буцефал никога не е влизал в сената. Той е бил прост войнишки кон и въпреки това е успял да прослави и себе си, и своя стопанин Александър.
Феликс Кривин
Сенатът предложил да нарекат месец Септември на името на Тиберий, както това било направено с неговите предшественици Юлий Цезар и Август, а той отвърнал: - А какво ще правите, ако имате тринайсет цезари?
Тиберий
Уважаеми сенатори, неведнъж съм казвал, казвам го и сега, че добрият и полезен владетел, на когото сте поверили толкова голяма и неограничена власт, трябва да служи винаги на сената, често – на целия народ, а понякога – дори на отделни граждани.
Тиберий