Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Трепет"
Но първата лъжа от поредицата е тази, която изказваш с най-голям трепет и най-тежко сърце.
Майкъл Шейбон
Идеята за справедливост е неопровержима: тя израства от нравствените закони, от законите на разума, от самият живот на масите: справедливост - дума, пълна с трепет на живот.
Анри Барбюс
По инстинкт съм предпазлив от революциите. Събирането на масите ме изпълва с трепет.
Хишам Матар
Не познавам друг път към съвършенството, освен любовта. ... Любовта, която е очевидно, че нашите сърца са създадени за нея! ... Понякога се опитвам да открия друга дума, с която да дам израз на любовта, но на тази земя на изгнание думите са немощни да изразят всички трепети на душата, затова и човек трябва да се задоволи с единствената дума Любов!
Тереза от Лизио
Поради нейното пеене всички те си отидоха, чувствайки се трогнати, успокоени, може би и най-малките трепети на вярата.
Ан Патчет
...архитектурата не е красива сама по себе си, а животът и трепетът на всеки момент.
Михаил Юревич Герман
Победата на изборите все още може да бъде един от най-големите трепети в живота, но блясъкът на тази победа вече избледнява твърде бързо, за да отстъпи място на разочарованието.
Мойзес Наим
Допълнителен признак на здравето е, че не се обезсърчаваме от страх и трепет, но го приемаме като послание, че е време да спрем да се борим и да погледнем директно към това, което ни заплашва.
Пема Чодрьон
Независимо дали го осъзнаваме или не, всеки акт на доверие носи със себе си трепет на страх.
Пиеро Феручи
Аз съм създадена за радостите, за приключенията, за трепета! Аз не се страхувам от опасностите.
Валдемар Бонзелс
Винаги, когато разучавах нова роля, за мене започваше нов живот. Вълнуваха ме непознати чувства. Обземаха ме особени трепети и настроения. Понякога смут и тревога нахлуваха в душата ми. С еднаква любов и нежност се отнасях към всички свои роли. Но не винаги успявах да достигна желания от мене образ. Като свои коронни роли смятам Канио, Радамес, Дон Хозе, Елеазар, Отело, дон Педро и Танхойзер.
Стефан Македонски
Всяка нощ сънувам как идват извънземни. Това толкова ми харесва, че с трепет очаквам да си легна. Мисля, че до 2012 г. в Англия ще кацнат истински пришълци.
Роби Уилямс