Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психиатрия"
Телевизията е направила много за психиатрията – освен че разпространява информация за нея, точно толкова добре и допринася за необходимостта от нея.
Алфред Хичкок
Границата между неврологията и психиатрията става все по-размита и е само въпрос на време психиатрията да се превърне в още един клон на неврологията.
Вилаянур Рамачандран
Когато лежах в психиатрията, моя психоаналитик ми даде съвет, който аз често ползвам. Той каза: "Преди да правиш нещо, помисли, можеш ли да се измъкнеш от него". Добър морал за нашите. Този съвет ми донесе много ползи.
Иги Поп
Психиатрията акцентира на три основни тима психически отклонения - психоза, невроза и асоциално поведение.
Майкъл Слейд
Мръсната малка тайна както на клиничната психология, така и на биологичната психиатрия е, че те напълно са се отказали от идеята за лечение.
Мартин Селигман
Ако спешното отделение се смяташе за палиативно място за надежда, психиатрията беше домакин на всички деструктивни елементи на постсъветското общество: пиячи, проституиращи, работници мигранти, малтретирани съпруги, пъпчиви кожи, хомосексуалисти. Така наречената измет.
Олга Грязнова
Психиатрията не е хирургия. Ние не можем да променим вътрешният облик.
Тиери Жонке
Любовта - несравнимо най-големият психотерапевтичен агент - е нещо, което професионалната психиатрия сама по себе си не може да създаде, фокусира или освободи.
Гордън Олпорт
Областите на клиничната психология и психиатрия съществуват специално, за да помогнат на емоционално нестабилните да станат по-стабилни и да водят по-щастлив и здравословен живот. За разлика от епохите на Винсент ван Гог и Ейбрахам Линкълн, сега има професионална помощ за тези, които страдат от емоционални заболявания. Лечението може да изисква терапия или дори лекарства, но надеждата вече е достъпна всеки ден в почти всеки град в цивилизования свят.
Дейвид Либерман
Психиатрията на това място е като сервиране на храна по време на полет в средата на самолетна катастрофа. Ако исках да те оправя, като лекар, трябва да ти дам парашут, а не сандвич със сирене и туршия.
Крис Клийв
Днес светът се нуждае най-вече от добри свещеници и изповедници, тъй като поради липсата им църквите са празни, а психиатриите, затворите и болниците са пълни.
Паисий Светогорец
Веднъж бях изхвърлен от психиатрията, защото депресирах останалите пациенти.
Оскар Левант