Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Познанство"
Любовта е откриване на себе си в другите и удоволствието в познанството.
Александър Смит
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
На всички е ясно, че гениите трябва да имат познанства. Но кой ще повярва, че познатият му е гений?!
Сергей Довлатов
В това се състои и основната полза, и най-добрият плод от познанството с отминалите събития – че виждаш всякакви поучителни примери, обрамчени от величественото цяло; тук и за себе си, и за държавата откриваш кому да подражаваш, и пак тук – кое да избягваш; безславни начала, безславен край...
Тит Ливий
Съжалявам, че след толкова много лутания и толкова много познанства, точно това познанство се оказа толкова кратко. В крайна сметка, честно казано, за всички останали няма какво да се каже.
Мартин Касариего
Е, познавах различни хора, мъже и жени. Съжалявам, че след толкова много лутания и толкова много познанства, точно това познанство се оказа толкова кратко. В крайна сметка, честно казано, за всички останали няма какво да се каже.
Мартин Касариего
Котките не се подчиняват на никакви заповеди, които им се дават, дори след три хиляди години познанство с хората. Колко много трябва да научим ние, хората!
Рафик Шами
Приятелствата са различни от всички други връзки. За разлика от познанството, приятелството се основава на любов. За разлика от влюбените и семейните двойки, в него няма ревност. За разлика от децата и родителите, то не познава нито критика, нито негодувание. Приятелството няма статут в закона. Бизнес партньорствата се основават на договор. Така е и с брака. Родителите са обвързани от закона. Но приятелствата се сключват свободно, дават се свободно и се упражняват свободно.
Стивън Амброуз
Богатството само по себе си никога не съм ценял твърде много и познанството ми с притежателите му в никакъв случай не е увеличило преклонението ми към него.
Фани Бърни
Това, което ни кара да обичаме новите познанства, е не толкова умората от старите или любовта към промяна, колкото недоволството, че не сме достатъчно зачитани от тези, които ни познават добре, и с надеждата, че ще бъдем зачитани повече от онези, които не ни познават толкова.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нищо не е по-ограничаващо от затворен кръг познанства, в които всички теми на разговор са изчерпани, а взаимоотношенията се базират на рутина.
Арчибалд Кронин
Повечето от светските ни познанства, другарства и др. приличат на приятелство, колкото задирянето прилича на любов.
Никола дьо Шамфор