Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ущърб"
Пазете се да се шегувате в ущърб на здравия смисъл.
Никола Боало
Ръста на благосъстоянието на обществото достига своят максимум, а разпределението на ресурсите е оптимален тогава, когато в обществото се създават условия за реализация на всеки проект, ако той нищо не влошава, на никого не нанася ущърб, подобрявайки положението даже и на един човек.
Вилфредо Парето
Великото утешение във всички мои мъки се състои в това, че никакви врагове нямат власт да ми отнемат съвестта, а аз никога не бих станал такъв враг на себе си, че да и нанеса ущърб.
Хенри Филдинг
Законодателството не може да бъде нито разумно, нито просто, което се стреми към благополучието на един единствен интерес за сметка и в ущърб на много и разнообразни интереси.
Андрю Джонсън
Разумния актьор никога не определя своята роля, където това не е необходимо, в ущърб на други роли.
Готхолд Ефраим Лесинг
Мисля, че е опасно да се избира вярата в ущърб на желанието за свобода.
Никола Бьогле
И при двамата логиката беше развита в ущърб на психиката.
Андрей Бели
Те търсеха безкрайно системи за поддържане на начина на живот под формата на подходящи мъже. Нито един богат мъж не беше освободен. Възрастта или немощността на плячката не са в ущърб, тъй като и двете потенциално съкращават чакането преди наследяването.
Грег Лумис
Аз съм човекът, който казва всяко едно нещо, което мисли, понякога за удоволствие на другите и почти винаги в мой ущърб.
Джен Ланкастър
Никотин - наркотик, ето защо вашите вкусови и рецептори за обоняние се притъпяват. Най-страшната страна на пушенето се състои даже не в това, че той нанася ущърб на вашето здраве и удря по джоба, а в това, че то деформира вашата психика.
Алън Кар
Предизвикателството на Фулър: "Да направим така, че светът да заработи за сто процента от човечеството в най-кратки срокове чрез спонтанни сътрудничества без екологични щети или в ущърб на когото и да било."
Бъкминстър Фулър
Рационалният подход не е никак невинен, доколкото все повече се ползва за маскиране на лични интереси, оправдаване на лични проекти, спасяване на кожи чрез вторични нарочни рационализации на едни или други реалности. Рационалният подход наложи реформите, той въоръжи духа на промените, той оправда търпението, той подхрани надеждите. Но когато в крайна сметка стана пределно ясно, че реформите преразпределят общото благо в полза на една шепа малцинство и в ущърб на едно грамадно мнозинство, идеологията на така наречения рационален подход в очите на търпеливите става вятър и мъгла и те тръгват да търсят справедливост другаде и с други средства, остро патетични.
Владислав Тодоров