Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Празнина"
Интересуват ме празнините между едно парче от тротоара и следващото. Интересуват ме нещата, за които не винаги имаме име, и нещата, които не е лесно да се формулират - разликата между това, което мислим и как се чувстваме.
Ейми Блум
Супергероите запълват празнина в психиката на поп културата, подобно на ролята на гръцката митология. Всъщност няма нищо друго, което да върши работата в съвременен план. За мен Батман е този, който най-ясно може да се приеме сериозно.
Кристофър Нолан
Хората често запълват с гняв празнините в своя ум.
Уилям Олджер
Ако пишех това, което наистина мисля, през цялото време щях да съм толкова тъжен. Ние създаваме, за да запълним празнина - не само за да избегнем идеята да умрем, това е да запълним някаква конкретна празнина в себе си.
Джос Уедън
Цената на свободата е, в допълнение към вечната бдителност, вечно търпение с празнината шумотевица, която понякога се изразява иззад щита на свободата на словото.
Майкъл Шърмър
Инвестирайте в няколко наистина добри неща - страхотно класическо палто; добър чифт обувки; и вечна чанта - след това попълнете празнините с парчета на по-ниска цена.
Нина Гарсия
Пропастта между визията и настоящата реалност също е източник на енергия. Ако нямаше празнина, нямаше да има нужда от каквито и да било действия за придвижване към визията. Ние наричаме тази празнина творческо напрежение.
Питър Сендж
Последователността на мислите се появява във времето, но пропастта между две от тях е извън времето. Самата празнина обикновено не се наблюдава. Шансът за просветление е пропуснат.
Пол Брънтън
Не можете да промените хората, като премахнете нещо. Трябва да създадете празнина и след това да я запълните.
Ричард Бандлър
Документалната литература е по-лесна и по-трудна за писане от художествената литература. По-лесно е, защото фактите вече са изложени пред вас и вече има повествователна дъга. Това, което го прави по-трудно е, че не сте свободни да използвате въображението и креативността си, за да попълните всички липсващи празнини в историята.
Ейми Блум
Археолозите са хората, които се опитват да запълнят празнините в историята, като изучават материалните останки от древни култури.
Камерън М. Смит
Аз съм"... Това е трудното. "Аз съм". Наистина, опитайте се да си го кажете, и вече сте си вкъщи. Кажете го с мисъл, и вече сте пълни, вече сте само вътре. Не е нужно да искате неща отвън, които да запълват празнините отвътре.
Фин