Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Купище"
Светът е огромен фермерски двор, който изобщо не е толкова лесен за почистване, както конюшните на Авгий, защото докато се помещава, биковете остават в него и натрупват нови купища оборски тор.
Хайнрих Хайне
Не искам мислите ми да умират с мен, искам да съм направила нещо. Не се интересувам от власт или купища пари. Искам да оставя нещо след себе си. Искам да направя положителен принос - знайте, че животът ми има смисъл.
Темпъл Грандин
Винаги се извивам, когато чета това, което се нарича "творческа нехудожествена литература", а писателят хвърля купища емоции и език към света, надявайки се, че част от тях ще останат.
Стюарт О'Нан
Последователните американски президенти си затвориха очите на купища доказателства, че саудитските пари се използват за подклаждане на свещена война срещу Америка.
Стивън Кинзър
Не работи да имате много пари, ако вашият вътрешен духовен живот е пустиня, ако нямате свобода освен да преследвате все повече и повече пари. Качеството на живот е толкова важно, колкото и купищата пари.
Стюарт Уайлд
Никога не съм започвал в бокса, за да бъда шампион на Великобритания или световен шампион. Във Великобритания има купища световни шампиони и ако ги споменеш на някого на улицата, никой не знае кои са те.
Тайсън Фюри
Особено в това отношение се откроява Оруел, който никога не се отказва от опитите си да разпознае истината през купища лъжи, изопачавания и разсейвания. Вместо да изкриви фактите, за да отговарят на неговите възгледи, той беше готов да промени възгледите си под натиска на фактите.
Томас Рикс
Аз съм много методичен писател. Преди компютрите използвах купчини хартия и купища индексни карти.
Франк Перети
Точно както слепец може да намери бижу сред купища боклук, така и този Дух на пробуждането някак си се зароди в мен.
Шантидева
Ако наистина имаше криза и ако тази криза беше причинена от нашите емисии, щяхте поне да видите някои признаци. Не само наводнени градове, десетки хиляди мъртви хора и цели нации, изравнени на купища съборени сгради. Ще видите някои ограничения. Но не. И никой не говори за това.
Грета Тунберг
Уличните лампи, заобиколени от призрачно сияние, осветяваха купчини сняг, белязани с жълти петна кучешка урина, и купища кучешки лайна между тях. Кенчета от бира и празни пластмасови бутилки блестяха. Уличен декор на цивилизовано селище.
Киран Десаи
Ако искаш да станеш богат, трябва да намериш някой, който прави купища пари, и да правиш като него.
Жан-Пол Гети