Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Перла"
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
- Перлата, която ще нося в първо действие, трябва да е истинска, - настоява капризна млада актриса. - Всичко ще е истинско, - успокоявя я Раневска. - Всичко: и перлата в първо действие, и отровата - в последно.
Фаина Раневска
Творчеството е болест на душата, точно както перлата е болест на мидата.
Хайнрих Хайне
Любовта е като перла. Нарастващи слоеве от страдание.
Марлена де Бласи
Винаги ли любовта се образува като перла около втвърдените късчета живот?
Андрю Шон Гриър
По-добре знания, отколкото да взема злато, защото мъдростта е по-добре от перли и никое желание не може да се сравни с нея.
Цар Соломон – Притчи
Ти си перла с висока цена за мен, но има моменти, когато си всемогъщо изпитание за онези, които те обичат.
Чарлз Портис
Пепеляшка пристигна. Беше облечена в прилепнала рокля, изтъкана от коприна, открадната от нищо неподозиращите копринени червеи. Косата й беше украсена с перли, ограбени от трудолюбиви, беззащитни миди. И на краката си, макар и опасно да изглежда, тя носеше чехли от фино нарязан кристал.
Джеймс Фин Гарнър
Природата е лаборатория, в която металите и елементите непрекъснато се променят. Правенето на злато е лесно нещо, правенето на перли, рубини и диаманти е още по-лесно.
Едуард Булвер-Литън
Вечно бижу, подобно на перли или обеци, има дълготрайна стойност. Купих си винтидж пръстен за 600 долара с първата ми заплата; Смятам да го предам на дъщеря ми.
Иванка Тръмп
Както перла за раковината, така и любовта за женското сърце е единственото и съкровище, но също и неизлечим недъг.
Йожеф Йотвьош
Любовта не е езеро, в което всеки може да види отражението си. Любовта има своите приливи и отливи. Крушения, потънали градове, октоподи, бури, сандъци със злато и перли. Но перлите се намират на дълбоко.
Ерих Мария Ремарк