Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Воал"
На втората си сватба булката не носи воал. Тя иска да види какво ще получи.
Хелън Роулънд
Шърли Темпъл била снимана през воал. Мен би трябвало да ме снимат през балатум.
Талула Банкхед
Не е нужно да се борите, за да стигнете до Бог, но трябва да се борите, за да откъснете самостоятелно създадения воал, който го крие от вас.
Парамаханса Йогананда
Не можем да разберем духовните реалности само чрез учение. Въпреки че изучаването е важно, пътят към духовната реализация е чрез всеотдайна, безкористна служба. Когато предлагаме служба на другите без очакване на награда, Господ в сърцето става по-достъпен за нас и осигурява нуждите ни - защото сме премахнали воалите, които крият истината.
Бхакти Тиртха Свами
Мълчанието е защитен воал срещу болка.
Е. Локхарт
Предполагам, че съм само стар умопобъркан учен на дъното. Дайте ми подземна лаборатория, половин дузина атомни удари и хубаво момиче в прозрачен воал, очакващо да бъде превърнато в шимпанзе, и повече не се интересувайте кой ще пише националните закони.
Сидни Джоузеф Перълман
Изтокът не е запознат с онези изповеди, мемоари и автобиографии, толкова обичани на Запад. Има ясна разлика в тоналността. Погледът никога не се спира върху страдащото човечество на Христос, а прониква зад кенотичния воал. На западния мистицизъм на Кръста и неговото почитане на Свещеното Сърце отговаря източният мистицизъм на запечатания гроб, от който извира вечният живот.
Павел Евдокимов
Маските, които носим, са просто воали, които сме избрали да скрием, за да си проправим път, или да демонстрираме как реагираме на мощта и силите, които изглежда ни влияят от външния свят. Те са част от нашия образ на себе си, а в някои случаи маската не е нищо повече от защитно устройство, защитен механизъм.
Джон Рандолф Прайс
Ужасен е денят, в който всеки вижда душата си гола, лишена от воал; онази скъпа душа, която не може да промени или изхвърли и която е толкова непоправимо негова.
Джордж Мур
Всичко, което сега съществува, без значение колко голямо и добро е, трае известно време, изпълнява определена цел и след това преминава нататък. И така ще бъде с всички произведения на изкуството, които сега съществуват; вечен воал на забрава ще лежи над тях, точно както сега има над онези неща, които са дошли преди.
Адалберт Щифтер
Логиката на деня се криеше зад воал от неразбиране, като по някакъв начин образуваше здрач.
Ема Клайн
След като загубихме толкова много бащи, сянката, оставена от нашата къща, стана много по-голяма и по-дебела от сенките на съседните къщи. Сякаш тъгуваше, увита във воал от себе си. Другите къщи имаха тънки, приятни сенки, през лятото те бяха заменени от сенници или шапка. Нашите имаха дълбока сянка, която те взе със себе си като вода и ако не внимаваше, можеше да се удавиш в нея, струва ми се. Скоро се научих да различавам къщите по сянка. Тези със сенки като бездната бяха загубили любимите си хора.
Йоана Първулеску