Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Националист"
Патриотът обича своят народ, а националиста мрази всички останали.
Жорж Клемансо
А моят баща, преди всичко, беше националист.
Хайнрих Ман
Имаме хора с крайни възгледи, националисти и в Русия, и в Украйна, но като цяло в по-голямата си част те са един народ, хора с една история, една култура, много близки етнически.
Владимир Путин
Ако прокараме такъв пещерен национализъм, хвърляме кал по представители на други етнически групи, ще съсипем страната, което не интересува руския народ. И искам Русия да бъде запазена, включително и в интерес на руския народ. В този смисъл казах, че аз съм най-правилният и най-истинският националист, и най-ефективният.
Владимир Путин
От ненавист към националистите аз почти бях готов да обикна комунистите.
Хайнрих Хайне
Един ден Мексико ще има лидер, който е националист не просто в реториката, но и в действителност.
Стивън Кинзър
Убийството на австрийския престолонаследник от сръбски националист беше причината за конфликта, а не основната причина, сравнима в днешно време с експлозиите от 11 септември, които предоставиха претекст за войната срещу Ирак, унищожаването на Либия, Сирия и Йемен и тоталната дестабилизация на Афганистан и Пакистан. Войните след 11 септември са продължили по-дълго от Първата и Втората война взети заедно.
Тарик Али
Никой не може да бъде истински националист, който не е в състояние да се срамува, ако неговата държава или правителство извърши престъпления, включително тези срещу своите съграждани.
Бенедикт Андерсън
Сега имаме шанса да създадем истинско партньорство между синдикалисти и националисти в нова форма на управление.
Дейвид Тримбъл
Не съм патриот или националист, но френският език е като страна, в която намирам убежище, когато няма къде другаде да отида. Утешава ме за всичко. За мен езикът вече не принадлежи на колониалистите.
Лейла Слимани
Аз никога не съм отричал, че съм националист. Което означава, че съм европеец - такъв, какъвто го виждаха и искаха бащите на Европа. Европа, в съдружие на горди нации, всяка влязла със своите постижения и със своята култура в семейството на европейските народи. Европа никога не е виждана от създателите и като сборище на свободно плаващи робинзоновци, лишени от памет и национална идентичност.
Божидар Димитров
Делото на Левски не е поезия, скъпи съратници! Делото на Левски не е афоризми и лозунги. Делото на Левски е политическа практика и точно тук искам да ви кажа, че ние, българските националисти поемаме щафетата на тази политика.
Волен Сидеров