Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Богохулство"
Свободното слово е основата на свободата и свободното общество. И да, това включва правото на богохулство и обида.
Аян Хирси Али
Богохулството е епитет, даден от суеверие върху здравия разум.
Робърт Ингерсол
Там, където няма вяра, няма и богохулство.
Салман Рушди
Не ми говори за богохулство, Старбек, аз съм готов да нападна даже слънцето, ако то ме оскърби.
Херман Мелвил
Богохулството и молитвата са едно. И двамата твърдят съществуването на висша сила. Първото обаче с убеждение.
Дейвид Мамет
Ние [не трябва] да правим грешката да мислим, че бракът ще осигури най-доброто удовлетворение, за което всички ние гладуваме. Да приемем, че е така, би означавало да бъдем виновен за богохулство. Само Бог насища гладното сърце. Бракът е само един от каналите, които Той използва, за да ни позволи да опитаме колко дълбоко удовлетворяваща може да бъде Неговата утоляваща жаждата благодат.
Синклер Фъргюсън
Циникът в християнското общество винаги стига до богохулство, от което първоначално, по силата на своите морални закони, неговият колега стоик се въздържа.
Антонио Мачадо
Някои африкански лидери всъщност се осмеляват да предположат, че демокрацията е концепция, чужда на традиционното африканско общество. Това е един от най-нахалните политически богохулства, за които се сещам.
Уоле Шоинка
Трудно е да ругаеш, когато секса не се смята за неприличен, а богохулството не съществува.
Урсула Ле Гуин
Всеки си има свой занаят - някой оре, някой сее, а някой богохулства.
Карло Гинзбург
Една вечер, незнаейки как да кажа на Исус, че Го обичам и колко искам навсякъде да бъде обичан и прославен, с тъга си помислих, че от дълбините на ада никога не ще се издигне ни едно деяние на любов. Тогава възкликнах в сърцето си, че бих приела да бъда потопена в това място на мъки и богохулства, за да бъде Той и там вечно обичан. Това не би могло да Го прослави, защото Той иска само нашето щастие, но когато човек обича, изпитва желание да каже хиляди глупости.
Тереза от Лизио
Бог съществува, но да кажеш: "Аз вярвам в Бога" е вече богохулство.
Хайнрих Хайне