Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Борец"
Истински борец е този, който се бори именно със своите порочни помисли.
Епиктет
Войната не е нещо друго, а разширение на единоборството. Представете си схватка на двама борци. Всеки от тях се стреми с помощта на физическо насилие да принуди другия да изпълнява неговата воля; най-близката му цел е да съкруши противника и така да го направи неспособен за всякаква по-нататъшна съпротива.
Карл фон Клаузевиц
Няма по-големи сноби, отколкото професионалните борци за равенство.
Малкълм Магъридж
Преди брака той беше безстрашен борец, гуляйджия и пияница. И в какво се е превърнал сега...?
Роберт ван Хюлик
През 1920-те големи имена в арабския свят говореха за Шехерезада като пример за интелектуалци, борещи се за правата си. Тя беше борец за правото на свободно изразяване.
Фатима Мерниси
Дядо ми беше борец за справедливост. Отивам в Русия и намирам по-лоша несправедливост, отколкото той някога е откривал. Моята задача беше да инвестирам парите на хората. Но това беше далеч отвъд това. Станах такъв кръстоносец.
Бил Браудър
Много повече се радвам на компанията на борците за свобода и борците за справедливост, отколкото на компанията на мениджърите на хедж фондове.
Бил Браудър
Смятало се е, че обединяването на исляма срещу безбожния комунизъм би било наистина много лош обрат на Съветския съюз и това всъщност се случи. През 1985 група муджехидини дойдоха във Вашингтон и бяха посрещнати от президента Рейгън, който ги нарече "борци за свобода".
Едуард Саид
Бил съм свидетел на много негови романси с жени, които изглеждаха като кръстоска между свинемайка пред опрасване и борец тежка категория.
П. Г. Удхаус
На изборите се определят тежките категории борци за народно щастие.
Валентин Домил
Инак мога по цял ден да се изпъвам из кръчмите, да къркам и да разправям какъв голям борец съм бил. Мога и да пея много хубаво. Глупости! Роден за друго.
Боян Радев
Терористите и тоталитарните радикали се разглеждат като борци за социална справедливост. Израелците и американците – като нацисти.
Дейвид Хороуиц