Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звено"
Най-слабото звено във веригата е най-силно. То я прекъсва. (553)
Станислав Йежи Лец
Войникът е последно звено от еволюцията на животинския свят.
Джон Стайнбек
Сватбеният пръстен е първото звено от веригата.
Жарко Петан
По принцип управлението е свързано с повлияване на действията. Управлението е свързано с подпомагане на организации и звена да свършат нещата, което означава действие. Понякога мениджърите управляват действията директно. Борят се с пожари. Те управляват проекти. Те договарят договори.
Хенри Минцбърг
Системността се налага като набор от правила, обвързващи частите помежду си. Но тези правила не ограничават частите да действат по един и един начин; те просто предписват, че определени типове функции се изпълняват в определени последователности. Частите имат опции; докато достатъчен брой достатъчно квалифицирани звена изпълняват предписаните задачи, изискванията за системно определяне са изпълнени.
Ервин Ласло
Дори преди Европа да се обедини на икономическо ниво или да бъде замислена на ниво икономически интереси и търговия, културата обединяваше всички страни в Европа. Изкуствата, литературата и музиката са свързващото звено на Европа.
Дарио Фо
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
Прословутото липсващо звено между маймуната и цивилизованият човек - това просто сме ние.
Конрад Лоренц
Ние сме длъжни да съхраним много звена, които ни съединяват с миналото, но ние също сме длъжни да скъсаме с традицията навсякъде, където тя възпрепятства нашето движение напред.
Джавахарлал Неру
Именно това, към което сме привързани, се явяват нашето слабо звено, именно нашите желание, изправяйки се с невъзможността за реализацията им, ни подлудяват.
Андрей Курпатов
Често съм наблюдавала, че жените могат да бъдат най-слабото звено в правата на жените.
Джийн Сасън
Компаниите харчат милиони долари за защитни стени, криптиране и устройства за защитен достъп и това е загуба на пари, тъй като нито една от тези мерки не е насочена към най-слабото звено във веригата за сигурност: хората, които използват, администрират, оперират и отчитат компютърни системи, които съдържат защитена информация.
Кевин Митник