Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факултет"
Когато бях малка, родителите ми наистина искаха само да бъда учен или лекар; те дори не бяха чували за юридическия факултет. Мисля, че дори тези дни, ако трябва да кажете на майка си, че искате да бъдете моден дизайнер, художник или писател, много азиатски родители биха се разтревожили, защото не смятат, че това е сигурна кариера.
Ейми Чуа
Не се заблуждавайте: Юридическият факултет не е бастион на интелектуалния дискурс.
Такър Макс
Когато не съм майка тигрица, аз съм професор в юридическия факултет на Йейл и ако едно нещо ми е ясно от годините на преподаване, това е, че има много начини да се създадат страхотни деца. Имам невероятни ученици; някои от тях имат строги родители, други имат снизходителни родители, а много идват от семейни ситуации, които се противопоставят на лесното описание.
Ейми Чуа
Този последен факултет е един от най-съществените и неуловими.
Ерик Хофер
С напредването на еволюцията тя се проявява като постепенно разширяване на любовния факултет, преминавайки през етапите на любовта към половинката, любовта към семейството, любовта към околните съдружници до любовта към цялата среда; патриотизмът дава място по-късно на любовта към човечеството.
Алис А. Бейли
Единственото нещо, което научавам всеки ден от юридическия факултет е, че не го харесвах и закона толкова много, че постоянно е този огън по петите ми.
Стефан Пастис
Ако просто нямате представа какво искате да правите, най-лошото нещо, което можете да направите, е да отидете в юридическия факултет. Ако можете да отидете в колеж, може би е добре да се забавлявате четири години и да научите малко, това е добре, но ако трябва да задлъжнеете с двеста хиляди долара, това не е нещо, което бих препоръчал.
Такър Макс
Имам ужасен спомен за собственото си минало. Едва помня детството си. Имам малко спомени от колежа и юридическия факултет - макар че след като се ожених, получих предимството да мога да се консултирам с паметта на съпруга си.
Гретхен Рубин
И днес в повечето медицински факултети студентите дори не се учат на основите на храненето.
Джоузеф Меркола
Бил съм също така атакуван от моите опоненти като някой който иска да изчисти факултетите от леви професори. Това не е истина. Първата разпоредба на Хартата на академичните права е, че никой професор не може да бъде назначаван или уволянван заради неговите политически възгледи. Никога не съм призовавал за изхвърляне на професор заради неговите политически възгледи, нито бих го направил.
Дейвид Хороуиц
В юридическия факултет не ви казват кое е най-важното в юриспруденцията: умението да общувате с глупаци.
Дорис Лесинг
В България, доколкото знам, енергетика и енергийни ресурси се учи само в Софийския университет, и то в Геолого-географския факултет. И най-много знаят само професорите там. Нека да не смятаме, че министърът е електротехник.
Мирослав Севлиевски