Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обобщение"
Най-високото от обобщенията е синергетичното интегриране на истината и любовта.
Бъкминстър Фулър
Това е едно от най-поразителните обобщения на биохимията - което изненадващо почти никога не се споменава в учебниците по биохимия - че двадесетте аминокиселини и четирите основи са, с малки резерви, еднакви в цялата природа.
Франсис Крик
В обобщение, процесите на еволюция създават първоначално сравнително прости динамични системи на определени нива на организация. След това процесите водят до постепенно усложняване на съществуващите системи и в крайна сметка до създаване на по-прости системи на следващото по-високо организационно ниво, където усложняването започва отначало. Така еволюцията преминава от по-простото към по-сложното и от по-ниското към по-високото ниво на организация.
Ервин Ласло
Обобщение на обобщението на обобщението: хората са проблем.
Дъглас Адамс
Всички обобщения са неточни, включително и това.
Дуайт Айзенхауер
Безразсъдно е да се правят общи обобщения за всяка група хора.
Роджър Ебърт
Пътуващият, разбира се, трябва винаги да бъде предпазлив от прекалено широкото обобщение. Но аз съм американец и оскъдността на данните не ме спира да правя излишни неясни концептуални изявления и, ако е необходимо, да следя тези изявления с войски.
Джордж Сондърс
Романът не е обобщение на своя сюжет, а колекция от случаи, от ярки специфични детайли, които ни отвеждат в посоката на неизказаното и невидяното.
Чарлз Бакстър
... колкото по-широки са обобщенията, толкова по-голяма е вероятността за грешка.
Ернст Гомбрих
Всички обобщения - може би с изключение на това са неверни.
Курт Гьодел
В природните науки и по-специално в химията, обобщението трябва да идва след детайлното познаване на всеки факт, а не да върви преди него.
Жозеф-Луи Гей-Люсак
Всички обобщения са опасни, дори това.
Александър Дюма — син
Всяка идея е обобщение и като такава е част от мисленето. Като цяло означава да правиш нещо, да мислиш за това.
Георг Хегел