Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чернова"
Когато завърша първа чернова, винаги е точно толкова бъркотия, колкото винаги е било. Все още правя едни и същи грешки всеки път.
Майкъл Шейбон
Има писатели, чиито първи чернови са толкова мършави, толкова скромни, че трябва да се върнат назад и да добавят думи, изречения, параграфи, за да направят историята си разбираема или интересна. Не познавам нито един от тези писатели.
Нанси Крес
Така че в първата чернова измислям хора и място с широка схематична представа за това какво ще се случи. В процеса, разбира се, откривам всякакви по-големи и по-съществени неща.
Питър Кери
Животът е миг. Не можеш да го преживееш първо на чернова, а след това да го препишеш на белова.
Антон Чехов
Пиша първа чернова и си напомням, че просто изгребвам пясък в кутия, за да мога по-късно да строя замъци.
Шанън Хейл
Трябва да напиша първа чернова с писалка, преди да напиша втора.
Колм Тойбин
Мисля, че много от скучните части на първите чернови идват от един вид прекалено управляващ, натрапчив писател, който иска да насочва трафика. Идеята за премахване на частите, които читателят би могъл да заключи, е много освобождаваща и е странно част от радикализирането на работата ви: позволява ви да отидете на нови места бързо.
Мег Уолицър
Виждам себе си като автор на първа чернова, така че когато сядам да напиша нещо, първата чернова обикновено е доста близо до крайната чернова.
Ноа Хоули
Честно казано, изобщо не редактирам много. Повечето пъти, когато завърша първата чернова, това е книгата. Разбира се, работя върху страницата, на която съм, докато не съм доволен от нея. Мога дори да кажа, че се опитвам да представя пейзажа.
Пер Петершон
Наистина, това, което трябва да кажете на писателя, е: "Продължавайте, докато не завършите чернова. Не я показвайте на никого."
Андрю Шон Гриър
Също така ми сигнализира, когато вдигна молив, че това е груба чернова. Това няма да отиде никъде и никой няма да го види. Имате разрешение да направите всички грешки, които искате. Сигнализира ми за свобода и сигнализира за грешки.
Лили Кинг
Уча физически. Уча се от писането на чернови, а не при четенето им.
Лорън Гроф
В живота няма чернови. Всичко се пише на бяло и всеки ден е контролно за нас.
Андрей Ткачов