Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самозаблуда"
... възрастта не носи мъдрост. Често тя просто преобразува простата глупост в помпозна самозаблуда.
Робърт Хайнлайн
Аз съм без илюзии; какво би направил Сенатът с мен, неопитен законодател, на когото липсва способността за самозаблуда, съществено условие за желанието да ръководи другите?
Джузепе ди Лампедуза
Самозаблудата в крайна сметка обяснява тежкото положение на Япония. Японците никога не са приемали, че промяната е в техен интерес - и не е просто отговор на критиките на САЩ.
Пол Самюелсън
Няма на света по-лоша лъжа, от самозаблудата.
Чарлз Дикенс
Един от най-завладяващите и ефективни видове лъжа е самозаблудата.
Дейвид Брин
Капацитетът на човека за самозаблуда е безграничен и ефектите от вярата са непосилни.
Майкъл Шърмър
Самозаблудата е бащата на измамата!
Себастиан Брант
Колкото и да е трудно за нас да избягаме от ефектите на собствените си чувства, изглежда никой не изпитва затруднения да отхвърли чувствата на другите като чисто субективни и уязвими за намеса от демоните на самоизмамата и самозаблудата.
Фелипе Фернандес-Арместо
Мозъкът ни е много, много добър в самозаблудата. Това, което се случва, е, че освобождава хормона на стреса кортизол в мозъка, което води до мъгляво мислене, така че дори не можете да прецените добре дали работите добре или не.
Даниел Левитин
Нашата способност за самозаблуда изглежда почти безкрайна.
Джон Бакстър
Всички ние се нуждаем от малко самозаблуда. Прекарва ни през трудните места.
Джон Ралстън Сол
Цялата ярост - включително дивата, разрушителна мизерия, двойното мислене и самозаблудата - произтича от този факт: че от нас не просто се иска, а се очаква радикално да променим живота си и обществата си въз основа на претенции че всичките ни инстинкти ни казват, не може да бъде истина.
Дъглас Мъри
...измамата е това, което ни помага да живеем, а самозаблудата е върхът на мъдростта.
Иржи Марек