Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мечтание"
Бях ужасна ученичка. Все пак успях да вляза в колеж, но моето мечтание заплашваше да ме саботира. Използвах промяна на поведението, за да прекъсна цикъла. Започнах, като зададох произволно ограничение във времето за учене: за всеки 15 минути учене си позволявах един час да мечтая. Настроих алармата.
Сандра Сиснерос
Много съм добър в мечтанията. Попитайте някой от моите учители.
Брус Дикинсън
Ние възприемаме драмата до степента, до която тя отговаря на нашите мечтания.
Дейвид Мамет
Аз също съм много вярващ в мечтания живот; че докато спим, се прави дълбока подсъзнателна връзка за нашите най-дълбоки страхове, надежди, любов, загуби, страхове и желания.
Андрю Моушън
Алистър не се смяташе за философ. Човекът нямаше много време за мечтания. В тялото му живееха няколко враждуващи души, но той не се опита да ги помири помежду си.
Синда Уилямс Чайма
Шкаф с фантазии, източник на знания, колекция от знания от минало и настояще, място за мечтание... книжарница може да бъде толкова много неща.
Томас Монтасер
Знаем, че всичко е просто мечтание. По всяка вероятност никой в тази гора никога няма да получи копие и никога повече няма да видя кралството на майка ми, камо ли да бъда приветстван от тълпите като бижуто на Килденри. Може би е напразно да го желаем. Но понякога би било хубаво просто да държите нещо истинско в ръцете си, което да се чувства като мярка за вашата стойност. Нали така, Фин?
Шанън Хейл
Историята на науката и културата е пълна с истории за това колко от най-големите научни и художествени открития са се случили, докато създателят не е мислил за това, върху което е работил, така или иначе не съзнателно - режимът на мечтанието е решил проблема за него и отговора се появи внезапно като проницателност.
Даниел Левитин
Смелото мечтание ви позволява да създавате от източника, квантовата супа на вселената, където всичко съществува в латентно или потенциално състояние.
Алберто Вилолдо
Съпругът ми твърди, че имам нездравословна мания по книжарниците втора употреба. Че прекарвам твърде много време в мечтания като цяло. Но или вие по същество разбирате привлекателността на търсенето на скрито съкровище сред редици прашни рафтове, или не го разбирате; това е страст, граничеща с духовна болест, която не може да се обясни на незасегнатите.
Катлийн Тесаро
Хюга предлага пространство както за мечтания, така и за връзката. Топлината на открит огън ни приближава. Сянката му ни дава място да се скрием и смекчава погледа ни.
Луиза Томсън Бритс
Не живей със спомени, те убиват твоето бъдеще. Не живей с мечтания, те убиват твоето настояще. Животът не е нито вчерашния, нито утрешния ден, а това, което живеем тук и сега, в този конкретен момент.
Симеон Атонски
Но какво ми е на мене от това? Воят на чакала, пеещ сред каменните отломки от древността своята дива погребална песен, ме пробуди от мечтанията ми.
Фридрих Хьолдерлин