Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Марш"
Вие, американците, вие се държите към страните от третия свят като иракски селянин със своята жена: три дни меден месец, а после – марш на полето.
Саддам Хюсеин
До тържествените гробове, близо до самотно гробище, сърцето ми като заглушен барабан бие погребални маршове.
Шарл Бодлер
Походният марш ще продължи, докато палестинското знаме се развее в Йерусалим и в цяла Палестина.
Ясер Арафат
Песента - това е социален барабан, който открива марша и ритъма под който ходят синхронизирано.
Пиер-Жан дьо Беранже
Сватбеният марш има част от погребалният марш в себе си.
Брайън Мей
Ръчно в ръка с националистическия икономически изолационизъм, милитаризмът се бори за поддържане на суверенната държава срещу маршът напред на интернационализма.
Кристиан Лоус Ланге
Те щяха да гледат на войната, на червеното животно - войната, набъбналия в кръвта бог. И те бяха дълбоко погълнати от този марш.
Стивън Крейн
Когато станете част от нещо, по някакъв начин броите. Може да е марш; може да е митинг, дори кратък. Вие сте част от нещо и изведнъж осъзнавате, че броите. Да се брои е много важно.
Стъдс Търкъл
Аз нямам бързи или бавни маршове. Напред! И орлите политат!
Александър Суворов
Например, какво трябва да направите, когато човек изглежда заседнал в повтарянето на дума, дейност или изречение отново и отново? Повтарянето е често срещано в по-късните стадии на заболяването. Човекът търси познатост и комфорт, докато мозъкът продължава своя злонамерен марш напред в упадък. Един от начините да реагирате в допълнение към спокойствието и търпението е да ангажирате човека в дейност, за да прекъснете модела на повторение.
Санджай Гупта
Този свят е най-добрият ви учител. Във всичко има поука. Във всяко преживяване има поука. Научете го и станете мъдри. Всеки провал е стъпало към успеха. Всяка трудност или разочарование е изпитание за вашата вяра. Всяка неприятна случка или изкушение е изпитание за вашата вътрешна сила. Следователно нула отчаяние. Марш напред герой!
Свами Шивананда
Най-накрая бях започнала да схващам нещо, което трябваше да стане очевидно веднага: че някой се е противопоставил на големия марш към равенство; някой е бил човекът, от когото е трябвало да бъде изтръгната свободата.
Тара Уестоувър
Фанфари звънтят в края на погребалния марш.
Доминик Ополски