Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Коза"
Мъжете не представляват две отделни популации, хетеросексуални и хомосексуални. Светът не трябва да се дели на овце и кози. Не всички неща са черни, нито всички неща са бели. Фундамент на таксономията е, че природата рядко се занимава с отделни категории. Само човешкият ум измисля категории и се опитва да наложи фактите в отделни гълъби. Живият свят е континуум във всеки един от неговите аспекти. Колкото по-скоро научим това относно човешкото сексуално поведение, толкова по-скоро ще достигнем добро разбиране на реалностите на секса.
Алфред Кинси
Хората трябва да бъдат съвсем освободени в секса, но трябва да теглят границата до кози.
Елтън Джон
Хората, които наистина имат значение в социалните въпроси, не са нито тези, които искат да спрат като муле или да скочат от скала на скала като планинска коза.
Уолтър Липман
За козината на козата да спориш.
Хораций
Електронният четец със сигурност сортира овцете от козите и разделя тези, които имат нужда да четат, от тези, които обичат да обръщат страниците.
Маргарет Драбъл
Елк не е бил виждан в Швейцария от много години. В интерес на научната точност, моля, изтрийте идеята за лосове от ума си. Ако трябва, помислете за козирогите, свиреп и пъргав тип коза с големи спираловидни рога. Мармотите също ще се справят в крачка, но в никакъв случай не трябва да мислите за лосове. Не. Елк. Безлосните сред вас вече могат да продължат.
Мерироуз Ууд
Никога не съм бил толкова щастлива. Да бъда с него, толкова близо, за няколко минути, какво чудо! Почувствах щастие в цялото си тяло, дори не можех да го определя в този момент. Аз съм много наивна и нямам образование повече от коза, но това усещане за чудо беше подобно на усещането за свободата на сърцето и тялото ми.
Суад
Лошият дух дойде на това място. Баба ми казва, че ще изчезне само когато видите куче и коза, които карат колело заедно.
Джайлс Фодън
Нормалното е скучно. Странно е по-добре. Козите са страхотни, но само в малки количества.
Джени Лоусън
Но не можете да постигнете хармония без ангажимент за етично поведение. Това е оградата, която пази козите, които ще изядат всички млади филизи във вашата градина.
Джон Кабат-Зин
Сега е времето, което е срамно да бъдеш неграмотен. Сега дори роботите се опитват да четат. А в един град има и грамотна коза.
Едуард Успенски
Баба ми имаше двор с животни, като кози и кокошки. Тя правеше сирене рикота, готвеше с топли картофи от градината, отглеждаше всичко от боб до пшеница. Беше проста, сезонна храна и всички ядохме това, което беше произведено на 10 мили от мястото, където живеехме. Така беше от векове.
Лидия Матичио Бастианич
Блеенето на козата привлича вниманието само на козела и на вълка.
Стас Янковский