Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Девиз"
Да правя филми, а не деца, е моят девиз. По дяволите с малките сопливи копелета, искам да се забавлявам.
Куентин Тарантино
Смисълът в живота не може да бъде сведен до опростени девизи. След известен брой години ще бъда мъртъв; някои спомени за времето ми тук на Земята може да се забавят, но няма да съм наоколо, за да го насладя.
Шон Карол
Победа или поражение? Това е девизът на всемогъщия милитаризъм във всяка воюваща нация. И все пак, какво може да донесе победата на пролетариата?
Роза Паркс
Руският дух не познава среда: или всичко, или нищо - ето го неговият девиз.
Семьон Франк
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.
Имануел Кант
Бъдете, а не казвайте - девиз, който трябва да носи в себе си всеки гражданин, обичащ своята родина. Да служиш на истината - както в научен, така и в моралния смисъл на думата. Бъди човек.
Николай Пирогов
"Служител" - девиз за тези, които обичат да командват.
Жан Жироду
Моят девиз е плюй на всички. Искам да живя така, както аз искам, а аз не както диктува скучната общественост. Хората боледуват и изпадат в депресия изключително по тази причина, че изгонват дълбоките си желания. Ако това е твоето желание, значи е правилно. Ти си център на Вселената.
Денис Родман
Да живея за другите - такъв е моят девиз.
Кенет Греъм
Моят девиз си остава: изкуството е цел на изкуството, както любовта е цел на любовта и даже самият живот е цел на живота.
Хайнрих Хайне
Хляб и зрелища" е девизът на болните народи. Лозунгът на здравите народи е: "труд, молитва и милост.
Николай Велимирович
Винаги с Германия, никога срещу Русия. (отговор на въпроса външен министър на Райха Фон Рибентроп при срещата си с него в Берлин през лятото на 1942 какъв е девиза на външната му политика, принцип споделян и на други места)
Борис III
Девизът на века на машините е: 'Зъб за зъб'.
Хуго Щайнхаус