Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прогнозиране"
Не мисля, че съм имал голям успех в прогнозирането на политиката или социалните промени, нито наистина съм се опитвал.
Пол Кругман
Освен значението си за много клонове на науката, знанието за океаните има практическа стойност за човечеството. Интелигентното развитие на нашата риболовна индустрия, полагането на океански кабели, правилното изграждане на пристанищни съоръжения, океанската търговия и навигация, както и дългосрочното прогнозиране на времето, всичко това зависи от разбирането на океана.
Пол Шумейкър
Прогнозирането е необичайно сложно нещо, особено когато става въпрос за бъдещето.
Виктор Черномирдин
В дигиталната вселена нашата лична история и нейното чувство за разказ са заменени от профила ни в социалните мрежи - моментна снимка на настоящия момент. Самата информация - нашата социална графика от приятели и харесвания - е продукт, който се продава на пазарни изследователи с цел по-добро прогнозиране и насочване на бъдещето ни.
Дъглас Рушкоф
Икономическото прогнозиране всъщност се получи доста добре през годините, макар и да признаем, че не винаги го правим правилно.
Ерик Маскин
Еволюционната теория има тенденция да обяснява доста добре в ретроспекция как са се появили различни видове. Не е много добър в прогнозирането. Въпреки това не може да се каже, че в тази област не се получават много знания. По същия начин, с тези сложни физически явления между физиката на твърдото тяло, можете да кажете много неща, без задължително да знаете следващата стъпка.
Кенет Ароу
Инвестирането е дейност за прогнозиране на доходността през живота на актива; спекулацията е дейността по прогнозиране на психологията на пазара.
Джон Мейнард Кейнс
Заспиването е като кацане на самолет. Отнема време. Трябва постепенно да се спускате надолу. Мисля, че един от проблемите с недостатъчния сън е, че хората не са много добри в прогнозирането колко зле се справят, когато са недоспали.
Матю Уокър
Спекулативните пазари винаги са били уязвими от илюзии. Но виждането на глупостта на пазарите не дава явно предимство при прогнозиране на резултатите, тъй като промените в силата на илюзията са трудно предвидими.
Робърт Шилър
Прогнозирането е ниска форма на журналистика.
Дейвид Ремник
Прогнозирането на пазара винаги е трудно.
Алекс Беренсън
Чудесно е, когато изучаването на миналото води до прогнозиране на бъдещето.
Елизабет Гаскел
Учител каза на майка ми, че никога няма да постигна успех, което илюстрира трудността на дългосрочното прогнозиране по неадекватни данни.
Клайв Грейнджър