Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пънк"
Бях първият човек, който имаше пънк рок прическа.
Вивиан Уестууд
По времето на пънка не се смятах за моден дизайнер. Просто използвах модата като начин да изразя съпротивата си и да се разбунтувам. Дойдох от провинцията и докато стигнах до Лондон, се смятах за много глупава. Амбицията ми беше да разбера света, в който живея.
Вивиан Уестууд
Бях толкова разстроена от случващото се по света. Просто не можех да понеса идеята да бъдем измъчвани хора и че дори имахме такова нещо като война. Мразех по-старото поколение, което не беше направило нищо по въпроса. Пънкът беше призив за мен.
Вивиан Уестууд
Синът ми следва модата откакто беше пънк. С него сме съгласни, че модата е свързана със секса.
Вивиан Уестууд
Когато започнахме да правим пънк, събрахме всички тези неща, за да създадем облика на градски партизанин - бунтар.
Вивиан Уестууд
Вярно е, че самата пънк мода беше иконографска: разкъсвания и замърсявания, щифтове, ципове, лозунги и прически. Тези мотиви бяха толкова емблематични сами по себе си - мотиви на бунта.
Вивиан Уестууд
Бях пънк, преди да получи името си. Имах тази прическа и лилаво червило.
Вивиан Уестууд
Пънкът беше протест срещу работата и срещу скуката. Това беше признак на живот, крясък, писък, отхвърляне на буржоазния морал. Но подобриха ли се нещата оттогава? Вероятно са се влошили.
Том Ходжкинсън
По време на моята пънк фаза през деветдесетте години бях наистина в Nirvana. Гардеробът ми се състоеше от скъсани рипсени дънки и фланелени ризи. Един ден след училище боядисах косата си в синьо. Мама не беше фен на това решение.
Иванка Тръмп
Пънк музиката е просто начин да се продадат панталони.
Малкълм Макларън
Много хора казват, че приличам на рок звезда или дизайнерски пънк. Но се кълна, че работата е издълбала лицето ми. Това са часовете, стресът и натискът. Не се опитвам да изглеждам така.
Марко Пиер Уайт
Пънкът е отношение, а не жанр, възрастова група или период от време. Интересното е да се опитваме да дефинираме блуса и пънка по различни начини. Те са много близки братовчеди.
Джак Уайт
В ранните дни, когато свирихме по клубовете в Лос Анджелис никой не разбираше що за група сме. Всички си казваха: «О, някаква проклета пънк група» и хвърляха столове по нас.
Джеймс Хетфийлд