Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рецензия"
Лошата рецензия е дори още по-маловажна от това дали вали в Патагония.
Айрис Мърдок
Рецензиите на книги никога не са ми помагали. Повечето от тях са сгрешили в своите интерпретации и работата им е загуба на време.
Мануел Пуиг
Страшно е, ако вашата самооценка е свързана с мнението на непознатите, на техните коментари и думи, на рецензии. Ето това е действително страшно.
Ема Уотсън
Ако ти вярваш в добрите рецензии, ти трябва да вярваш и в лошите рецензии, следователно, не вярвай в никакви скапани рецензии. Ти сам знаеш, какво си направи: добро, лоши или си се надскочил. Така че изхвърли тези писаници.
Ричи Блекмор
Аз не обичам да чета рецензии. Обичам да гледам зрителите.
Хаяо Миядзаки
Заработих от първата си рецензия един фунт, десет шилинга и шест пенса и с тези пари си купих персийска котка. След това в мен се породи честолюбие: котката, в края на краищата е много добре. Но котката ми е малко. Аз искам автомобил. Ето така аз станах романистка.
Вирджиния Улф
Първата ми работа беше като пазач на местния стадион в града, където израснах. Имаше много прекъсвания и трябваше да карам трактор, така че беше доста добър гиг. Освен това преподавах творческо писане, занимавах се с рецензия и журналистика и се трудих като сценарист.
Оуен Кинг
Истината е, че колкото и да обичах да пиша рецензии за ресторанти, винаги ми се струваше много самоугаждащо. Беше толкова забавно, обичах да го правя, но има още много да се каже за храната.
Рут Райшил
Това, което е важно за мен е, че всичките ми книги са отпечатани - и в известен смисъл това се превръща в предизвикателство, да не спечеля тази награда или да получа тази рецензия. Работата е там и можете да влезете в много книжарници по света и да я купите.
Уилям Бойд
Рецензиите казват много за рецензента и много малко за вашата книга.
Дейвид Лодж
Мисля, че рецензиите вече са загубили голямо значение заради интернет; всеки изпитва нещата по едно и също време.
Джей Зи
Неравенството между половете при рецензирането на книги не се подобрява. Мъжете автори получават по-голямата част от рецензиите, а мъжете рецензенти правят по-голямата част от рецензиите. Това е някак опустошително.
Лорън Гроф
Седнал съм в най-малкото помещение на моята къща. Вашата рецензия е пред мен. След малко тя ще е зад мен.
Макс Регер