Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекомислие"
Сериозността е занаят. Лекомислието е изкуство.
Дон Аминадо
Хората на Съединените щати, може би повече от всяка друга нация в историята, обичат да се унижават и да провъзгласяват своята недостойнство и изглежда намират освежаване в това... Това е мрачна лекомисленост, но все пак лекомислие.
Робъртсън Дейвис
Лекомислието е най-безнадеждната форма на интелектуален порок.
Джордж Гисинг
Лекомислието на нашето общество се проявява в това, че то отдавна е забравило как да се надсмива над себе си.
Гилбърт Кийт Честъртън
Как съм могла да бъда толкова невежа? Толкова глупава, невиждаща, лекомислена? Но как да се живее без такава глупост, без лекомислие? Ако знаеш какво те чака напред, какво ще се случи с тебе, до какво ще доведат твоите постъпки - ти си обречена. Ще опустееш като Бог. Ще се вкамениш. Няма да ядеш, да пиеш, да се смееш, да става сутрин. Никого няма да обикнеш - никога. Няма да се осмелиш.
Маргарет Атууд
Наглостта и лекомислието не са равносилни на смелост.
Анжелик Барбера
Красивите мъже са склонни към лекомислие, а твърде красивите и любезни, са твърде сериозни и искрени.
Бернхард Келерман
Замислената лекота може да направи лекомислието скучно и тежко.
Итало Калвино
Жените вършат глупавите си неща не като нас, поради небрежност или лекомислие, а когато са много нещастни.
Йозеф Рот
Жената, сложила си руж, струва ми се няма право да се гордее с ласкавите отзиви за цвета на нейното лице: тези отзиви по-скоро би трябвало да й напомнят за впечатлението, което би произвело естественият цвят на нейното лице и неговата противопложност с изкуствения руж. Нищо не представлява такова очевидно доказателство за малодушие и лекомислие като тщестлавието от незаслужените похвали. Това именно наричаме тщеславие.
Адам Смит
Оплакваме се понякога лекомислено от приятелите си, за да оправдаем предварително нашето лекомислие.
Франсоа дьо Ларошфуко
Лекомислието винаги е било приятелка на красавиците.
Секст Проперций
Впрочем 'във всичко има всичко' – любима моя мисъл – както в един кубически метър океанска вода се съдържа цялата Менделеева таблица. На всичкото отгоре ние също като химическите елементи си имаме изотопи на самите себе си. Аз най си харесвам ведрия изотоп. На моменти наивния, та до лекомислие.
Дончо Цончев