Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Африканец"
Европа стана богата, защото експлоатираше Африка; и африканците знаят това.
Дезмънд Туту
Мисля, че африканците много приличат на белите хора вкъщи, тъй като смятат, че са център на Вселената и че всичко, което се прави, се прави за тях.
Алис Уокър
Африка за африканците... у дома и в чужбина!
Маркъс Гарви
Би било добре за нас, африканците, да приемем себе си такива каквито сме и да възприемем някои от положителните страни на нашата култура.
Уангари Маатаи
Отвратен съм от всички религии. Религията е разделила хората. Не мисля, че има разлика между папата, носещ голяма шапка и парадиращ наоколо с димяща чанта, и африканец, който боядисва лицето си в бяло и се моли на скала.
Хауърд Стърн
Италианците от Юга живеят, точно както африканците, на хляб, потопен в зехтин.
Норман Луис
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Идвам от свят, в който думата "травма" не съществува, защото сме твърде бедни. Нямах лесен живот в сравнение със средния европеец. Но в сравнение със средностатистическия африканец не беше толкова лошо.
Аян Хирси Али
Когато растях, много от близките ми никога не бяха виждали чернокож преди това. Днес стотици, може би хиляди африканци живеят само в стария град на Истанбул. Трудно е да си представим живота им в тяхната човешка цялост.
Елиф Батуман
Най-добрият начин да помогнете на африканците днес е да им помогнете да застанат на собствените си крака. А най-добрият начин да направите това е като помогнете за създаването на работни места.
Нгози Оконджо-Ивеала
Всички хора - независимо дали се наричат американци или руснаци, китайци, британци, малайци, индийци или африканци – имат задължения един към друг, които надхвърлят задълженията им към техните суверенни общества.
Норман Казънс
Слънцето започна да залязва зад Витлеем и лъчите се пробиваха през някои бели и сиви облаци. Имаше лек и красив хлад от есенния въздух. Благодарих за този прекрасен ден и за това, че слънцето не различава палестинец от израелец, християнин от мюсюлманин или евреин, и азиатец от американец или африканец, и се запитах: Ако слънцето грее над всички нас като един, колко повече Създателят на слънцето ни вижда и обича всички като един?
Тед Декър
Не бъдете наивни. СПИН не е проклятие от Бог за африканците или за черните. Това е инструмент за контрол върху тях, проектиран от някои учени, но не може да знаем кой точно го е направил.
Уангари Маатаи