Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кръвопролитие"
За мен целият свят е моя родина, и всяка война ме ужасява, като кръвопролитие в моето семейство.
Хелън Келър
Просвещението се въвежда с умереност, по възможност избягвайки кръвопролития.
Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин
Разбрахме, че политиката не е нищо друго освен война без кръвопролитие и войната не е нищо друго освен политика с кръвопролития.
Фред Хамптън
Няма по-лошо насилие от насилието в Ирак. През последните петдесет години Ирак живее в кошмар от насилие и терор. Беше ужасно преживяване и хората в Ирак ще имат нужда от много време и работа, за да преодолеят катастрофалните последици. Но първо трябва да помислим как да спрем насилието, за да спре кръвопролитието. Въпреки всичко, в личен план не губя надежда лесно.
Хасан Бласим
Религиозният фанатизъм очевидно е произвел и по всяка вероятност ще продължи да произвежда огромни количества караници, битки, насилие, кръвопролития, убийства, вражди, войни и геноцид.
Албърт Елис
В Италия по време на тридесет годишното управление на семество Борджия ние виждаме непрекъснат терор, убийства, кръвопролитие, войни. Но също така тази епоха ни е дала Микеланджело, Леонардо да Винчи и Ренесанс. В Швейцария ние виждаме непрекъсната любов към ближният, петстотин години мир и демокрация. И какво излезе от това? Часовник с кукувичка.
Орсън Уелс
Наследството на Горбачов е, че той призова комунизма, отчасти против волята си, но всъщност той го довърши. Без насилие. Без кръвопролития. Освен това се боря да мисля за много други по отношение на истинско наследство.
Хелмут Кол
Може ли някой от нас да опровергае мъдростта на Мадисън и другите рамки? Може ли някой да погледне касапницата в Иран, кръвопролитията в Северна Ирландия или избухналите бомби в Ливан и въпреки това да постави под съмнение опасностите от вкарването на религиозни въпроси в държавните дела?
Бари Голдуотър
По-скоро побеждава този, който побеждава без кръвопролития.
Педро Калдерон
Човечеството е разделено на два основни вида: онези, които намират неизвестното бъдещо заплашващо... и тези, които го намират за вълнуващо. Разривът между тези две страни беше причина за повечето кръвопролития в историята.
Спайдър Робинсън
Нека да няма повече война или кръвопролитие между араби и израелци. Нека повече няма страдание или отричане на права. Нека да няма повече отчаяние или загуба на вяра.
Ануар Садат
Мисля, че военните фотографи не биха могли да понесат сцените на болки и кръвопролития, ако между тях и тези ужаси, които те снимат, не се намира камера.
Хелмут Нютън
Надявам се да уредя моя интернет конфликт и без кръвопролитие.
Ашли Брилиант