Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Картинка"
Тайната на ефективната оригиналност в рекламата не е създаването на нови и сложни думи и картинки, а използването на познати думи и картинки в нови комбинации.
Лео Бърнет
Аз не съм разказвач. Аз съм човек, който рисува картинки.
Хаяо Миядзаки
Искам хубава книжка с картинки с 12 снимки - давам всичко от себе си с този формат.
Дик Бруна
Научната фантастика - това са комикси без картинки.
Бил Вон
Научна фантастика - това е комикс без картинки.
Кърт Вонегът
Мисля, че трикът на писането на добър ръкопис на книжка с картинки е да оставиш това място за илюстрация. Илюстриран роман може да направи същото.
Мак Барнет
Книгите с картинки са по-скоро за радостта от разказването на истории.
Оливър Джефърс
Картинка. До такава степен ни е вградено това. Че двете дъги или кръгчета на нарисувани гърди могат да събудят спомен, температура, промяна, свиване на корема, тръпка в слабините. Сгъвам го. Преглъщам наполовина, не помръдвам за миг, дишам.
Питър Хелър
В една успешна книга с картинки винаги искате гласът на текста да съответства на гласа на изкуството; така че да изглежда така, сякаш един и същи пишещ е този, който илюстрира и обратно.
Сали Лойд-Джоунс
Веднъж ме удари с книжка с картинки за Страстите Христови. Тогава обаче той се покая и проля горчиви сълзи, но не заради мен, а заради обидата към Спасителя.
Лео Перуц
Дълги години чувах коментара, че от фракталите стават красиви картинки, но са напълно безполезни. Дразнех се, понеже знам, че за важните приложения винаги е нужно известно време преди да бъдат открити. При фракталите стана така, че дори не трябваше да чакаме много дълго. В чистата наука приумиците идват и си отиват. Но една идея да задвижи цяла високобюджетна индустрия, отнема по-дълго време, а за щастие и трае по-дълго.
Беноа Манделброт
Повечето книги са така написани, че след прочитането на няколко пасажа и разглеждането на няколко картинки, вече знаеш цялата информация в тях. Всичко останало, което се съдържа в тези книги, е само за запълване на хартията.
Рене Декарт
А сега не можем да не се върнем към темата за скептицизма. И не само моя. Мнозина казват: "Е и какво? Какво постигнахте с това (с антиправителствените протести - бел.прев.) И какво ще постигнете?" "Вие не схващате ли, - казват те, - че "те" разбират само два езика: езика на силата и езика на парите. А пък вие... със своите лентички и кретивно весели плакати, че и картинки? Всичкото това е весело и празнично, разбира се. Но никого няма да изплашите!"
Лев Рубинщейн