Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сънародница"
Деколонизацията всъщност засили робството. Когато чуждите сили се оттеглиха от колониите, хората бяха поробени от собствените си сънародници. И ние го виждаме в Африка, виждаме го в Азия.
Лорета Наполеони
На първо място, трябва да се признае, че разпадането на Съветския съюз беше най-голямата геополитическа катастрофа на века. За руския народ това се превърна в истинска драма. Десетки милиони наши съграждани и сънародници се оказаха извън руската територия. Епидемията от разпад се разпространи и в самата Русия.
Владимир Путин
Би било Божие чудо, ако се случи. Знам го... Ако Бог пожелае, летните дъждове ще напълнят вадите... и сьомгата ще тече реката. И тогава моите сънародници... всички класи и маниери на мъжете - ще застанат един до друг и ще ловят сьомгата. И тяхната природа също ще бъде променена. Те ще усетят очарованието на тази сребърна риба... и тогава, когато разговорът се насочи към казаното от това племе или онова племе, което е направило... тогава някой ще каже, Нека станем и да отидем на риболов.
Пол Тордей
Съжалявам много, че чух толкова много хора, много мои собствени сънародници, които предсказват война, заявявайки, че Европа се подготвя и въоръжава за такъв конфликт.
Франк Билингс Келог
За да бъде добър патриот, човек трябва да счита своите сънародници за Божии създания, а себе си като отговорен за своето поведение към тях.
Джордж Бъркли
Далеч от родината, всички сънародници изглеждат неясно познати.
Мишел Ричмънд
И аз, като моите сънародници, вярвах, че пеенето е твоят подарък от уважение към седящите.
Нона Мордюкова
77 милиона китайци загинаха по неестествени причини в резултат на войни или политически мотивирани масови убийства между 1920 и 1980 и огромното мнозинство от тях загинаха от ръцете на своите сънародници.
Од Арне Вестад
Моите сънародници са фаталисти, те обичат да вярват в края на света, в голямата черна дупка и че слънцето скоро ще бъде студено. Това им помага да напредват.
Владимир Каминер
Открих връзка между разпространението на демокрацията след падането на Берлинската стена и надигането на робството. Сега, когато страните, бивши комунистически страни, станаха така наречените демократични, хората започнаха да бъдат поробвани от собствените си сънародници.
Лорета Наполеони
Броят на декласираните от бита и битието наши сънародници, изпаднали до най-долнопробния ред на щайгата, е стигнал критичния максимум. Тяхната отрицателна енергия също търси изход. Затова твърдя, че драстични законови (и недотам законови) репресии са неизбежни. Едва след това, може би, обществото ни ще се опита да започне всичко от начало. Макар че то няма да е същото.
Румен Леонидов
Истинско чудо е, че не останах парализиран за цял живот. Не можех да си представя да се занимавам с нещо друго. Аз не съм от типа хора, които се отдават изцяло на семейството и спокойствието. Реших да стана мениджър на пилоти. Тоест да помагам на свои сънародници да пробият в моторния спорт. Именно аз дадох начална скорост на Такума Сато. Аз съм като баща за него.
Агури Сузуки
След Испания и Гърция, България е третата най-посещавана страна от нашите сънародници?
Кауко Ямсен