Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обезщетение"
Правителството на Източен Тимор не вярва, че трябва да обмислим обезщетение за жертвите, защото има десетки хиляди хора, които по един или друг начин са били засегнати от насилието пряко или косвено.
Жузе Рамус-Орта
Единственият начин за премахване на безработицата е премахване на обезщетенията за безработица.
Филип Ларкин
Последователните правителства в Обединеното кралство работят за създаването на по-гъвкав пазар на труда, което също означава несигурност на труда. Те позволиха на заплатите да спаднат и обезщетенията за безработица да се свият, създавайки по-лошо неравенство, отколкото разкрива статистиката.
Гай Стендинг
Баща ми беше безработен, а аз бях най-голямото от седемте деца. Бяхме много бедни. И когато попитате как се издържахме, единственото финансиране, което имахме, беше обезщетението на безработица.
Джон Хюм
Ако миражът се е оказал действителност, настоявайте за обезщетение. (537)
Станислав Йежи Лец
Платих си цената, висока цена, гледах как майка ми умира. Гледам на всичко, което ми е дадено сега, като форма на обезщетение. Човек, който съжалява, е човек, който хвърля котва.
Марко Пиер Уайт
Синдикатите са най-добрата програма за борба с бедността, която действително работи и не струва на правителството нито стотинка. Но тъй като профсъюзите стават все по-малки, а не по-силни, нашата способност да действаме като икономически механизъм за разпределяне на печалбите от нашата работа и повишаване на заплатите и обезщетенията на всички работници изчезва.
Анди Стърн
Хората реагират на стимули. Ако безработицата стане по-привлекателна поради обезщетението за безработица, някои безработни работници може повече да не се опитват да си намерят работа или може да не се опитват да намерят такава толкова бързо, колкото биха получили без обезщетението.
Пол Кругман
Твърдението, че обезщетенията за социално осигуряване са безопасни, може да звучи наивно, но според мен всъщност е доста цинично. Вярвам, че докато възрастните хора продължават да гласуват в голям брой, никой Конгрес няма да отстъпи на обещаните плащания за тези, които вече имат право да получават обезщетения.
Ричард Талер
Проблемът е, че тези, които произвеждат емисиите, не плащат за тази привилегия, а тези, които са засегнати, не получават обезщетение.
Уилям Нордхаус
Животът на жената струва половината от живота на мъж (в Иран). Ако терорист атакува мен и брат ми на улицата и двамата сме ранени еднакво, обезщетението, което получава, е два пъти повече от обезщетението, което бих получила.
Ширин Ебади
Прекариатът е изправен пред хронична несигурност за това какво да прави, за това какви доходи да очаква, за държавните обезщетения, които може да се дължат, за техните взаимоотношения, домовете им и за професиите, които реално могат да очакват.
Гай Стендинг
В старата система за разпределение на доходите от XX век делът на доходите, насочени към капитала, главно в печалбите и труда, в заплатите и обезщетенията, различни от заплати, бяха приблизително стабилни. Но тази система я няма.
Гай Стендинг