Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Украса"
Изкуството не е направено за украса на стаи. Това е офанзивно оръжие в защита срещу врагът.
Пабло Пикасо
Във връзката си с реалността на ежедневния живот, високата култура на миналото беше много неща противопоставяне и украса, възмущение и примирение. Но това беше и появата на царството на свободата: отказът да се държиш.
Херберт Маркузе
Архитектурата е началото на нещо, защото е - ако не сте въвлечени в първите принципи, ако не сте въвлечени в абсолютното, началото на този генеративен процес, това е украса на тортата.
Том Мейн
Описанието й на дърветата отекна във въздуха помежду ни, обикновена поезия, която би могла да украси страниците на всякакъв брой пасторални романи, и аз осъзнах колко красива е тя и колко незначителен съм станал за нея.
Минди Мехия
Как бих могъл да опиша връзката си дори със себе си, без нито да я пренебрегвам, нито да я обиждам със страхотната украса на сантименталността?
Олаф Стейпълдън
...винаги ми се е струвало, че книгите са върховната украса на една стая.
Патрик О'Брайън
Истинското смирение е цвете, което ще украси всяка градина.
Чарлс Х. Спърджън
Тя прави всичко, за да украси фасадата, зад която има празнота.
Вера Коуи
Много хора предпочитат гледната точка на човешката природа, която включва истинска и фалшива страна - с други думи, хората имат една единствена истинска цел, а останалото е украса, укриване или прикриване. Това е интуитивно, но е непълно. Изследването на мозъка изисква по-нюансиран поглед върху човешката природа.
Дейвид Игълман
Истинските приятели винаги казват истината без украса.
Джули Бъксбаум
Очите му бяха големи, кръгли, топло кафяви и те бяха основната му украса...
Лайза Скоталайн
Простотата в приготвянето е по италиански начин. Направете лесни ястия и след това можете да усъвършенствате финалната подготовка, като украсите със зеленчуци или билки или добавите малко зехтин.
Лидия Матичио Бастианич
Невероятната пъргавина на котката се балансира деликатно от нейната способност да си почива. Всяко домакинство трябва да има котка, не само за украса или като ценност, а защото почиващата си котка е истинско лекарство за раздразнителните, напрегнати или неспокойни мъже и жени.
Уилям Лайън Фелпс