Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лев"
Лев Матвеевич (Зелений), по моя молба за мен и за моите колеги от постоянните членове на Съвета за сигурност, наскоро прочете поредица от лекции по проблемите на произхода на Вселената, на планетарните изследвания, на изследване на Слънцето, взаимодействието на Слънцето, Земята и други планети. Много интересно и полезно.... Лев Матвеевич каза много интересни неща, включително, че след седем милиарда години Слънцето ще спре да съществува и ще се превърне в някакво бяло джудже. Подобна перспектива е много тъжна, макар и далечна.
Владимир Путин
Стигна се дотук, защото той (б.р. Александър Томов) ми нанесе психическа и морална щета. Разбирате ли? Лиши ме от неща, които бяха моя радост. Освен това тук съм обект на подигравки... въобще много неприятности. Ето, ние сме в Европа. Това е един европейски, цивилизован начин на оправяне на нещата и си завеждам дело за 310 000 лева. Имам си медицинско, подписано от лекари. Искам толкова пари, защото титлите на ЦСКА са 31 и ще искам по 10 000 за всяка от тях.
Явор Блъсков
Вместо да се разхождат по жълтите павета от Министерски съвет до парламента и обратно, служебното правителство на Румен Радев да помогне на хората от Губеш, чиито домове пострадаха сериозно от торнадо. Ще ги изчакаме до петък. Ако не се погрижат за хората, ние от ГЕРБ ще отпуснем 100 000 лева от партийната субсидия. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на покривите на къщите. Ще съдействаме и с намирането на строителни бригади.
Бойко Борисов
С младежите от ГЕРБ посетихме Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата, за да видят в какво инвестираше парите на данъкоплатците ГЕРБ, докато управлявахме. В началото на годината отпуснахме на БАН 350 000 лева, за да продължат разкопките тук. Това емблематично за България място е един от най-атрактивните праисторически паметници на Югоизточна Европа. Тук е най-ранното солодобиване и селището с най-ранни каменни укрепителни системи на Стария континент. Когато ГЕРБ се върне на власт, ще довършим магистралите "Хемус" и "Черно море", за да може туристи от целия свят да посещават комплекса.
Бойко Борисов
Вече 6 месеца питаме така нареченото,,Братство на почтените”, сформирано около Румен Радев, защо фирмата на шефа на НАП Румен Спецов дължи на държавата 1,5 млн. лева. Бойко Рашков умишлено си затваря очите за редица престъпления на високо ниво, не разследва съществени въпроси като това защо Министерството на енергетиката бездейства и цените на тока растат безконтролно. Вместо това Рашков играе ролята на шеф на предизборния щаб на Румен Радев! Обръщаме се към симпатизантите на ГЕРБ-СДС: Бъдете спокойни, този човек е фалшив герой! Неговите думи и действия са отчаяни ходове на един мушморок, които не биха могли да имат последствия за никого. Самият Бойко Рашков е дълбоко компрометиран човек, който трябва да бъде разследван.
Бойко Борисов
В кардиологичното отделение на болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев сме инвестирали за модернизация 2,4 млн. лева. Резултатите са видими и хората в града и региона вече получават по-качествени кардиологични грижи.
Бойко Борисов
Служебното правителство на Румен Радев изтегли днес пореден транш от половин милиард лева държавен дълг. Сумарно с днешния дълг бъдещите поколения бяха задължени от Радев някой ден да връщат 3,3 милиарда лева и да плащат лихвите по тях.,,Промяната" продължава...
Бойко Борисов
Тогава (в началото на 90 години на 20-ти век, когато се снимаше студентското предаване Ку-Ку - бел.цит.) работехме за 15 лева на месец, излъчвахме 4 предавания в месеца - раздели ги на 15, колко излиза за едно предаване. Работехме на ентусиазъм и дълго време работехме така. След което навлязоха парите и стана друго.
Васил Василев-Зуека
Аз винаги съм предпочитал да играя в българското кино. При американците ходя, за да спечеля някой лев.
Ивайло Герасков
Не бих искала да ги има едновремешните стародавни закони: "всички равни, едни и същи заплати" и пр. Екстра – мълчиш и тичкаш за 20 лева допълнително. Сега времето е друго – трябва всеки ден да се доказваш. Старите "лаври” останаха в миналото.
Латинка Петрова
Моля се в най-скоро време българският народ да заживее нормално. Заслужава го. Но трябва да знае, че онова време, когато човек взимаше 150 лева и краднеше оттук-оттам още 300 и хладилникът му винаги беше пълен - няма да се върне.
Боян Радев
Не е правилно да се сочи: "Еди-кой си художник струва толкова, а другият върви толкова". Пазарът зависи от момента, а всяка картина е сама за себе си. Една картина на Мърквичка е може да 12 000 лева, а друга да е 120 000.
Павел Тодоров
Цената на една картина не се определя нито от художника, нито от галериста – тя се формира от пазара и от колекционерите. Моето желание е да работя за максимално високи цени, но няма как. Моментната стойност на дадена творба е такава, след няколко месеца тя рязко се качва – такъв е пазарният механизъм, на който се подчиняват и аукционите. Днес вие ще купите Дечко Узунов за 300 лева, но след пет месеца ще дойдете при мен и ще поискате 1200, аз ще я продам на търг за толкова и вие ще спечелите – това си е просто борса.
Павел Тодоров