Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дузина"
Ако има една вечна истина за политиката, то е, че винаги има една дузина добри причини да не се прави нищо.
Джон льо Каре
Тя намери повече удовлетворение в преподаването на един желаещ ученик, отколкото на дузина негодуващи.
Октавия Е. Бътлър
По това време бях заобиколен от около дузина врагове, чиито тояги дрънчаха по мен безмилостно, а ударите на сабята ми бяха направени несигурни от енергичните блъскания на служител, който се надяваше по този начин да ме спаси.
Ричард Франсис Бъртън
Предполагам, че съм само стар умопобъркан учен на дъното. Дайте ми подземна лаборатория, половин дузина атомни удари и хубаво момиче в прозрачен воал, очакващо да бъде превърнато в шимпанзе, и повече не се интересувайте кой ще пише националните закони.
Сидни Джоузеф Перълман
С няколко цветя в моята градина, половин дузина рисунки и няколко книги, аз живея без завист.
Лопе де Вега
Винаги има дузина причини да не се прави нищо . И само една причина да се направи нещо. Това е, когато искате.
Джон льо Каре
Как да започна да пиша книга? Седя там, измислям начална линия и след това вървя малко по малко. Ще се чудя, добре, какво предстои? И това продължава до самия край. Вече повече от дузина години имам повтарящ се сън, в който чета книга и страниците са празни, но докато чета, думите започват да съществуват толкова бързо, колкото очите ми могат да се движат. Странно, странно нещо.
Ник Тошес
Една смърт за човек е сериозно нещо: дузина се неутрализират една друга.
Ричард Франсис Бъртън
Мои братя, сестри, братя! От холера излязоха дузина изкусни гафове, които спечелиха международен медал за кражба. - Колко е часът, братко? Хората, които те наричат, се скитаха без часовник цял живот.
Метин Качан
Боже мой, всичките им загуби са дузина измет, избити в битки в кръчмите. Всеки нацист се представя за спартанец, защитил моста, макар че целият му героизъм е, че той избута еврейски старици от тротоара.
Бен Елтън
За да се обсъди този въпрос, ще трябва поне половин дузина бутилки бира.
Джон Диксън Кар
Написа дузина любовни писма, всяко с кратка история, но никога не изпратих нито едно, а го скрих в скрин, под купчина бельо. Не мислете, че той е бил фетишист, просто нямаше по-безопасно място.
Ека Курняван
През годините съм чувал за дузина пророци. Това не е рядко занимание.
Емили Сейнт Джон Мандел