Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индиец"
Книгата на твоята революция седи в ямата на корема ти, млади индиецо. Извадете го и прочетете. Вместо тези които, всички тези които седят пред цветни телевизори и гледат реклами за крикет и шампоан.
Аравинд Адига
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Израснал съм, както и много индийци, в архипелаг от езици. Дядо ми по майчина линия, който беше хирург в град Мадрас, владееше поне четири езика и ежедневно използваше всеки от тях.
Аравинд Адига
Съвсем различно е, защото индийците живеят така, сякаш са душите си, а американците живеят така, сякаш са тяхното его.
Рам Дас
Бях индиец с нулево чувство за каста до 20-годишна възраст. Това е необичайна привилегия, но излезе от факта, че бях бенгалец от средна класа.
Абхиджит Банерджи
В Англия не съм англичанин, в Индия не съм индиец. Прикован съм към 1000 квадратни мили, които са Тринидад; но ще избегна тази съдба все още.
В. С. Найпол
Според Съединените щати, по време на пристигането на европейците, 12 милиона индианци са живели в земите на 48 щата. До началото на 20-ти век са останали 250 000 чистокръвни индианци. 70% от индийците са бежанци в собствената си страна, прогонени от земята си. Съединените щати извършиха геноцид, несравним с нищо: те унищожиха 99,6% от индианците.
Николай Стариков
Всички хора - независимо дали се наричат американци или руснаци, китайци, британци, малайци, индийци или африканци – имат задължения един към друг, които надхвърлят задълженията им към техните суверенни общества.
Норман Казънс
Това, което поддържа Индия в безопасност, всъщност е героизмът на милиони бедни индийци, които всеки ден отхвърлят привлекателността на тероризма. Това, което поддържа Индия в безопасност, е само смелостта на бедните индийци, а не действията на нейното правителство.
Аравинд Адига
Гадно е да си беден и е гадно да чувстваш, че по някакъв начин заслужаваш да си беден. Започваш да вярваш, че си беден, защото си глупав и грозен. И тогава започваш да вярваш, че си глупав и грозен, защото си индиец. И тъй като си индиец, започваш да вярваш, че си обречен да бъдеш беден. Това е грозен кръг и нищо не можете да направите по въпроса.
Шърман Алекси
Анти-японската съпротива беше толкова позната тема в севернокорейското кино, колкото каубоите и индийците в ранния Холивуд.
Барбара Демик
Ще се срамувам да призная на индийците, че там, откъдето идвам, жените не се чувстват способни да отглеждат деца, докато не прочетат инструкциите, написани в книга от странен мъж.
Джийн Лидлоф
Родителите, които изобразявам, са индийци, защото съм израснала в индийско домакинство. Като казах това, чувствам, че хора от всички култури биха се отнасяли към тези родители.
Лили Сингх
Знам, че Митал е спонсор на чешкия "Баник" (Острава). Вижте докъде стигнаха - до група Це...Той може да вкара ЦСКА в индийската Шампионска лига...Никога не бих продал "Левски" на индиец... Жал ми е за колегата Митал, като гледам с какви хора се е обградил. Видях го. Докарал е свекърви, етърви...От отношенията ми с индийци знам, че не бива да се разчита на тях.
Тодор Батков