Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Образец"
Разбира се, че кучето е образец за вярност, но защо трябва да ни служи за пример? Нали кучето е вярно на човека, не на другите кучета.
Карл Краус
Съвършенството е по-добър учител от посредствеността. Уроците на тривиалността са навсякде. Истински дълбоко и оригинално проникновение може да бъда намерено само в изучаване на онова, което служи за образец.
Уорън Бенис
Но има само един сигурен метод за правилно разпознаване на образци, и това е науката.
Майкъл Шърмър
Ако момичетата действително ме считат за образец за подражание то аз наистина се гордея с това.
Кристен Стюарт
Не ни е нужен нам друг образец, когато пример имаме от родния отец.
Александър Грибоедов
Оказва се, че разстоянието от главата до ръката, от развяващата се пеперуда до ентомологичния образец се постига чрез редовна практика. Това, което започва като нещо като мечта, всъщност ще остане мечта завинаги, освен ако не разполагате с инструментите и дисциплината, за да я извадите.
Ан Патчет
Винаги помнете, че ние сме примати, търсещи образци, които са особено умели в намирането на модели с емоционално значение.
Майкъл Шърмър
Краката й бяха по-къси от необходимото, гърдите й бяха по-малки, задните части бяха по-големи, коремът й беше някак пълничък, не по мраморен начин и всичко това я правеше още по-жива, тъй като е живо да знаеш всичко, за което не знаеш наличието на образци.
Мария Степанова
Когато Луната беше посетена за първи път през 1969 година, астронавтите върнаха съкровище от уникални минерали. В образците се съдържа изотоп, наречен хелий-3, който се оказва идеалното гориво за термоядрени реактори.
Омър Хикъм
Сложно е да пишеш калиграфия без образец. А да живееш без образец е още по-сложно.
Ая Кито
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
Където глупостта е образец, там разумът е безумие.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Същината на възпитанието не е в налагането на забрани, а в това да развиеш у детето вкус и разбиране кое е лошо и кое – добро; да му дадеш добър образец, който да му служи като отправна точка за сравнение. Ето защо е много важно в детството си всяко дете да получава духовна храна само от чисти източници.
Илия Шугаев
Да създадеш образец – това е гениалността.
Шарл Бодлер