Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Такса"
Любовта като застраховка живот: колкото по-късно подпишете договора, толкова по-високи са таксите.
Саша Гитри
Никога не се страхувайте да правите грешки - нито от увлечения, нито от разочарования не се страхувайте. Разочарованието е таксата преди да сте поличили, може да е несъразмерна понякога, но бъдете щедри. Бойте се само да обобщавате разочарованието и не оцветявате с тях всичко останало. Тогава ще получите силата да се противопоставяте на злото в живота и правилно да оценявате добрите му страни.
Александър Грин
В продължение на десетилетия Уолстрийт начислява на компаниите стандартна такса от 7 процента, за да продадат своите акции на обществеността.
Алекс Беренсън
Данъците в крайна сметка са таксите, които плащаме за привилегията да бъдем членове на организирано общество.
Франклин Делано Рузвелт
Противно на мнението на някои мениджъри лоялността не е нещо, което просто се получава от подчинените като данък или такса. Тя наистина е взаимна сделка. Не можете да очаквате лоялност, без да демонстрирате лоялност.
Алън Акселрод
Кредитните карти са били изключително изгодни за банките. Те печелят не от таксите, които събират от търговците на дребно, които използват кредитните карти, които плащат сметките, а от реалните печалби които идват от лихвените плащания и таксите за потребителите, които са неочаквани.
Ричард Талер
Когато готвя, аз обикновено се придържам към това, което знам, с какво ми е удобно и с какво се чувствам, че съм си платил таксата за учене и съм добър.
Антъни Бурдейн
Безсъние - това е таксата за богато въображение.
Делфин дьо Виган
Най-големият център за печалба за инвестиционните банки са солидните такси, които те начисляват за поемане на предложения за акции и даване на финансови съвети, а анализаторите излагат тези печалби на риск, ако публикуват отрицателни заключения за компаниите, които плащат таксите.
Алекс Беренсън
Национализмът е таксата за културното многообразие на човечеството.
Иосиф Давидович Левин
Плътта също ни наказва понякога. - Наказва? - Това е един вид наказателна такса, неустойка пощенски разходи. Вчера си сложил твърде евтини марки за радост, но днес тялото трябва да доплаща за недостига.
Ларш Собю Кристенсен
Консултантът е човек, който спестява на клиентите си почти толкова пари, колкото е таксата му.
Арнълд Хенри Гласоу
Най-лесно е да спра да плащам таксите на реферите, но тогава ще бъда санкциониран. Всичко това ми прилича на приказката: «Не мърдай, ще свикнеш».
Венцеслав Стефанов
Факторът информация в търговията с изкуство е ключов. Затова и аукционите са затворени за зяпачи. Допускат се само участници срещу определена такса. Към външния човек има подозрение, че може да събира впечатления за цените, интересите, клиентите, с което да повлияе на движението на целия пазар. Българските търгове се различават от прочутите аукциони по света главно по умалените мащаби, които не допускат тематичност.
Павел Тодоров