Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наполеон"
За всеки мъж движещата сила е жената. Без жена даже Наполеон би бил просто идиот.
Джон Ленън
Евреите останаха един от последните стълбове на империята и понякога дори бяха обвинявани в шпионаж за Наполеон. Всъщност някои от тях покриват безразборното бягство на императора и неговите войски, отстъпващи от Русия.
Жак Атали
Европейците завинаги са рожба на Макиавели, хванати в капан в историческо влакче, което може да ни донесе Френската революция, която събаря монархията, а след това няколко години по-късно Наполеон Бонапарт като император.
Лорета Наполеони
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Хауърд Хюс може да си позволи лукса да бъде луд като човек, който не само се мисли за Наполеон, но и наема армия, за да го докаже.
Тед Морган
Нека никой не отнася меча на Наполеон I като инструмент за прогрес и цивилизация!
Ели Дюкомен
Структурата на швейцарската управляваща класа е твърда и непроменена от времето на Наполеон. Те седят на своите планини и изнасят лекции на света за демокрацията. Това е невероятно проявление на самодоволство и арогантност.
Жан Зиглер
На света съществуват и непризнати, скромни герои, не привличащи славата на Наполеон.
Ярослав Хашек
Наполеон научи обикновените хора, че могат да правят история, и убеди последователите си, че участват в приключение, конкурс, експеримент, епос, чийто блясък ще привлече вниманието на потомството през следващите векове.
Андрю Робъртс
Наполеон напада Русия: Ооо, аз ще ги убия, аз ще ги убия!... Ооо, там е твърде студено, там е твърде студено.
Еди Изард
Наполеон ни показа пример за това колко опасно е да се вдигнем в царството на абсолютната и да жертваме всичко за реализацията на идеята.
Йохан Петер Екерман
Аз нямам мечти като Наполеон. Аз съм просто трудолюбив и прагматичен.
Роман Абрамович
Когато бях на 6 години, исках да бъда готвач. Когато бях на 7, исках да бъда Наполеон. Моите амбиции продължават да растат със същата скорост дори сега. Сега не искам да бъда нищо по-различно от Салвадор Дали.
Салвадор Дали
Ако искате да бъдете Наполеон, винаги мислете първо за мисията! Забравете за военния правилник. Той е написан от хора, които никога не са участвали в битка. Те са писали за нещо, което им е било казано от другите.
Джордж Патън