Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безстрашие"
Безстрашието не е отсъствието на страх. Това е овладяването на страха. Става въпрос за ставане още веднъж, отколкото да падаме.
Ариана Хъфингтън
Могъщите сили, разрушаващи града и унищожаващи държавата, си остават безпомощни срещу един човек, ако той има достатъчно воля и душевно безстрашие, да остане свободен; защото тези, които се считат за победители над милиони, не са могли да подчинят един – свободната съвест.
Стефан Цвайг
Майка ми беше най-добрият учител - такъв, който ме учеше на съчувствие и безстрашие. Ако любовта е сладка като цвете, то тогава моята майка е това сладко цвете на любовта.
Стиви Уондър
В крайна сметка стигаме до точката, в която започваме да осъзнаваме, че няма да намерим покой, доволство, щастие, сила, безстрашие - всички неща, които в сърцето си бихме искали да имаме - извън нас.
Гай Финли
Истинското безстрашие възниква с увереността, че ще успеем да съберем вътрешните ресурси, за да се справим с всяка ситуация, която ни попадне.
Матийо Рикар
Винаги се придържай към принципа за безстрашието. Безсмислено е да се боиш от неизвестното.
Фани Ардан
Истинското безстрашие е продукт на нежност. Идва от това да позволиш на света да гъделичка сърцето ти, твоето сурово и красиво сърце. Вие сте готови да се отворите, без съпротива или срамежливост, и да се изправите пред света. Вие сте готови да споделите сърцето си с другите.
Чогям Трунгпа
Безстрашието идва с раждането на това ново разбиране: Единствената причина, поради която животът се променя, е да разкрие тайната Доброта, която стои в основата на същите тези промени.
Гай Финли
Безстрашието може да бъде неговата собствена форма на сила.
Глен Грийнуолд
За пазителя на Земята любовта не е чувство или нещо, с което се разменяте. Любовта е същността на това кой сте вие и тя се излъчва от вас като брилянтна аура: Вие ставате любов, практикувате безстрашие и постигате просветление.
Алберто Вилолдо
Безстрашието на човек позволява да забравиш за грозотата му.
Дмитрий Глуховски
Спокойният ум освобождава най-ценния капацитет, който човек може да притежава: способността да превърне гнева в състрадание, страха в безстрашие и омразата в любов.
Екнатх Еасваран
Показвайки личен пример за храброст и безстрашие, той под силния огън на неприятеля преодоля всички срещнати трудности; премина през палисадите (...), бързо се изкачи на вала на крепостта, овладя бастиона и много батареи... Генерал Кутузов беше на лявото ми крило, но беше дясната ми ръка.
Михаил Кутузов
Човек е длъжен, така да се каже, да изследва живота с безстрашие и непревзетост, и след мъчителни колебания да стигне до извода, че фундаментът на съществуващото обществено устройство се явява доброто, което възтържествува въпреки всичко. А проявленията на злото, колкото и мрачни да изглеждат, носят временен характер и винаги са насочени против съществуващият порядък на битието. По този начин, в съзнанието на реципиента възниква едно равенство между понятията "добро” и "съществуващият порядък”.
Виктор Пелевин